Jaana Sundberg: Judon Mastersissa jopa kovempi taso kuin olympialaisissa

Ensimmäisenä suomalaisurheilijana judon Masters-turnaukseen kutsun saanut Riihimäen Judoseuran Jaana Sundberg matkasi torstaina Azerbaitzaniin ja on valmis kohtaamaan muut maailman huiput sarjassaan alle 52 kiloa. Juuri leiriltä Itävallasta palannut Sundberg sanoi, että jos paikalle tulevat kaikki rankinglistan 16 parasta, niin Masters-turnaus on vähintään samaa tasoa ellei jopa kovempitasoinen kuin olympialaiset.

- Leiri Itävallan Mitterssillissä meni kohtalaisen hyvin. Sain sieltä sen, mitä lähdin hakemaan eli tuntumaa eurooppalaiseen judoon. Japanissa tuli harjoiteltua paljon määrällisesti ja teknisesti, mutta Itävallassa enemmän voimalla, Sundberg kuvaili.

Vaikka Sundberg saikin Itävallasta haluamansa ottelutuntuman, häntä jäi hieman kaivelemaan se, että hänen omasta painoluokastaan ei paikalla ollut muita kuin Luxemburgin Marie Müller. Luxemburgilainen on rankingissa sijalla 12, kun Sundbergin sijoitus on 15.

- Hyvillä mielin matkaan Bakuun ja Mastersissa aion panna parastani, vaikka mitään erityisiä odotuksia minulla ei olekaan, sanoi Lahdessa asuva ja siellä säännöllisesti harjoitteleva Sundberg, jolle kutsu kovaan arvokilpailuun tuli melkoisena yllätyksenä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa