Jaana Sundberg EM-Bakusta: ”Mitalia tekee mieli”

Ykkösjudokamme Jaana Sundbergin ajatus on kirkas, kun nainen astelee tatamille torstaina Bakussa. - Mitalia tekee mieli, se vielä puuttuu, Sundberg täräyttää tavoitteensa kuuluville selkeän yksinkertaisesti.

Jaana Sundberg on ollut EM-kisoissa mukana jo vuodesta 2005 lähtien ja pronssista hän on otellut kolmasti (2005, 2009 ja 2011). Vielä ei mitalia ole kaulaan kuitenkaan riihimäkeläislähtöiselle 32-vuotiaalle judokalle pujotettu.

Kyseessä Bakussa ovat historian ensimmäiset Euroopan kisat, jotka samalla siis toimivat tämän vuoden EM-näyttämönä.

- Hyvillä mielillä lähden kisaaamaan. EM-kisat ovat aina arvokisatapahtuma ja puiteet täällä upeat. Minulle kisojen siirto alkuperäisestä aikataulusta tänne oli erinomainen asia loukkaantumisesta toipumisen myötä. Olen valmiina, Sundberg vakuuttaa.

Ison tavoitteen, Rion olympialaisten, suhteen Bakun EM-kisa päättää ensimmäisen karsintavuoden. Pääpainon Sundberg kuitenkin myöntää olevan tulevissa MM-kisoissa elokuun lopulla ja sitä kautta kokonaisuudessa Rion kisojen.

- Olen nyt niukasti 14 Euroopan kisapaikan listan ulkopuolella, mutta kausi ei ole ollut mikään nappisuoritus. Nyt haetaan sellaista.

Sundbergilla on menossa varsinainen itäinen kierros, sillä Bakusta hän matkaa Mongolian Ulan Batoriin Grand Prix-kisaan ja sieltä Venäjän Tyumenin Grand Slamin kautta Uzbekistaniin Tashkentiin Grand Prixiin.

- Tuleepahan Itä-Eurooppa taas tutuksi, Sundberg nauraa.

52 kiloisten sarjan suosikkeja Sundberg listaa vahvalla arvokisakokemuksellaan Bakussa seuraavasti, kun kosovolainen ykkösnimi Majlinda Kelmendi on poissa.

- Venäjän viime vuoden MM-kolmonen Natalia Kuziutina ja Romanian MM-kakkonen Andreea Chitu ovat suurimmat suosikit. Sitten tulevat näiden lisäksi Italian Odette Giuffrida, Ranskan Annabelle Euranie, Israelin Gili Cohen ja minä.

Maailman rankingissa Sundberg on nyt 12. tilalla. Hänen edeltään mukana Bakussa ovat Kuziutina (ranking 2.), Chitu (4.), Saksan Mareen Kraeh (6.), Euranie (8.), Cohen (9.), Venäjän Julia Ryzhova (10.) ja Giuffrida (11.).

Bakussa Sundberg on kisaamassa jo neljättä kertaa, joten kaupunki on tuttu. Nyt järjestelyt ovat kuitenkin eri luokkaa Euroopan kisojen takia, kuin aiemmilla visiiteillä.

- Korkealle on rima kisajärjestelyissä nyt nostettu. Kaikki näyttää ihan olympiatasolta, mitä Lontoon kisoihin vertaa.

Painojen kanssa Sundbergilla ei ole ongelmia, vuorokautta ennen punnistusta vaaka näytti kahta ylikiloa.

- Ihan aikataulussa ollaan, vähän jumpataan ennen puntariin menoa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa