Jaana Sundberg 16. MM-kisoissa

Judon MM-kisojen toinen ottelupäivä Rotterdamissa ei tuonut suomalaistuloksiin parannusta. Alle 52-kiloisissa Jaana Sundberg sijoittui 16. sijalle yhdellä otteluvoitollaan. Alle 57-kiloisissa Nina Luukkaisen kohtaloksi koitui niukka jatkoaikatappio Pekingin olympiavoittajalle Italian Giulia Quintavallelle.

Jaana Sundberg sai avausotteluunsa vastaansa Kolumbian Yulieth Sanchezin. Sundberg teki ottelussa viiden pisteen suorituksen ja lopulta ottelun lopussa hän sitoi Sanchezin tiukkaan sidontaan, joka toi 10 pistettä päättäen ottelun ajassa 4.48. Ottelu Sundbergille 10-0.

Toiseen otteluunsa Sundbergin vastustajaksi tuli kovaa nousua maailman judokartalla tekevän Mongolian Bundmaa Munkhbaatar. Ottelu ehti vanheta alle minuutin, kun Munkhbaatar nosti Sundbergin jaloista selälleen 10 pisteen arvoisesti.
-Minulla oli siinä ottelun alussa pari ihan hyvää yritystä, mutta sitten lähdin ehkä vähän liikaa ryntäilemään ja kaveri pääsi jalkoihin, Sundberg kertoo. Vastustaja on tuttu Euroopan harjoitusleireiltä, mutta en ole otellut tai ottanut edes matsiharjoittelua hänen kanssaan.
Nina Luukkaista ei näissä kisoissa voi nimittää ainakaan onnettaren suosikiksi. Arvonta oli tuonut avausottelun vastustajaksi Pekingin olympiavoittajan, jonka voittamisen jälkeen olisi päässyt kamppailemaan hallitsevaa Euroopan mestaria Portugalin Telma Monteiroa vastaan.
Luukkainen aloitti kamppailunsa Italian Giulia Quintavallea vastaan lupaavasti. Ottelun alussa Luukkainen teki neljä hyökkäystä ennen kuin Quintavalle sai aikaiseksi yhtään. Luukkainen teki italialaisesta seitsemän pisteen suorituksen ottelun alkupuolella. Ottelun edetessä Quintavalle onnistui ajamaan Luukkaiselle kolme varoitusta, mikä tasoitti pelin ja vei ratkaisun jatkoajalle.
Jatkoajalla Quintavallen painostus jatkui. Kun jatkoaikaa oli jäljellä minuutti, Luukkainen sai toisen ja jatkoajan päättäneen varoituksen. Näin ottelu italialaiselle 5-0.
-Vähän jäi harmittamaan se, että ottelun alussa Quintavallea ei varoitettu, vaikka tein selvästi enemmän hyökkäyksiä. Täällä on ollut tosi tiukka tuomarilinja varoitusten suhteen, mutta tämä ei tuntunut oikein tasapuoliselta, Luukkainen kommentoi otteluaan.
Kilpailut jatkuvat perjantaina, jolloin suomalaisista tulee otteluvuoroon alle 63-kiloisten Johanna Ylinen.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa