Helsinki Judo Camp 3-7.8.2011

Helsinki Judo Camp järjestettiin tänä vuonna paljon perinteitä omaavan Meido-Kanin toimesta 3.-7.8. Helsingin Ruskeasuolla.

Pitkästä aikaa Meido-Kan toimi leirin järjestäjänä ja sen onnistuminen jännitti varmasti kaikkia järjestelyihin osallistuneita. Tapahtuma onnistui kuitenkin yli odotusten. Väkeä oli todella hyvin paikalla. Kiitos siitä osallistujille. Vetovastuu leirillä oli suomalaisilla, eikä se ollut huono vaihtoehto. Suomessakin osataan judoa.

Leirin päävetäjä oli loistava ja sympaattinen Euroopan mestarimme Jorma Korhonen, joka matkasi Kajaanista lastensa kera paikalle. Jorkki näytti nuoremmilleen sekä vanhemmille mallia, mitä on judo, kun sen osaa. Mies on loistavassa kunnossa edelleen ja hänen oppejaan ja taitojaan saivat äimistellä tämänkin päivän edustusjudokat.

Alkuleirin vetovastuun kantoivat  Meido-Kanin Juha ”Flobe” Vainio sekä Jani Kallunki, jotka pistivät leiriläiset hikoilemaan ja sokkoilemaan. Vaikeusastetta varmasti riitti. Nuoret oli tällä kertaa profiloitu niin, että mukaan haluttiin kilpailijat ja kilpailusta kiinnostuneet. Paikalla olikin päivästä riippuen 30-50 junnua, eli enemmän kuin HJC:n historiassa aiemmin. Nuorten vetovastuu oli Heikki Arpiaisella ja allekirjoittaneella. Lisämausteena mukana oli ikinuori Meido-Kanin jalkaheittospesialisti Sandy Nyman. 

Leiri keräsi reilut 150 osallistujaa ja mukana oli myös joukkue Venäjältä. Ohjelmaan kuului harjoitusten lisäksi leirikisa, joka järjestettiin joukkuekilpailuna. Joukkueet koottiin arpomalla, mikä toi yhteishenkeä ja tunnelma oli katossa sekä nuorten että vanhempien matseissa. Kaikilla oli hymy huulessa, vaikka matsia otettiinkin ”tosissaan”.

Leirillä oli myös katatreenit á la Peter Michelsson (Ex-Meido-Kan). Manne Isoranta veti hienot kahvakuula ja oheistreenit. Judon Tuki järjesti myös perinteiset Get Together treenit Kykä Korpiolan johdolla.

Talkooväki oli innolla mukana ja SUURI KIITOS heille! Oli ilahduttavaa nähdä myös suuri joukko junnujamme, jotka innolla kantoivat mattoja jne. (Olivat muuten nopeampia kuin vanhemmat). Meido-Kan, Helsinki ja Etelä-Suomen alue näyttivät kyntensä jälleen kerran. Uskon ja toivon, että leiriläiset viihtyivät, oppivat ja saivat sitä mitä halusivat.

Suuret kiitokset osallistujille, talkooväelle ja tietty mahtaville vetäjille: Jorkki, Flobe, Jani, Hessu ja Sandy. Ensi vuonna uudestaan, ehkä vieläkin paremmin. Helsinki Judo Camp kiittää ja vaikenee - vain vuodeksi.

Esa Korkia-aho

Kuvia leiriltä voi katsella klikkaamalla tästä.
Videoklippi löytyy täältä ja toinen täältä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa