Flunssa pudotti Ylisen Pariisin Grand Slamista

Hollolan Holjutain Johanna Ylinen ei päässyt olympiakarsintapisteiden keruuseen Pariisin Grand Slamiin, vaan joutuu jännittämään muiden suomalaisjudokoiden otteluita sairasvuoteelta. Ipponin Ylisestä otti ilmeisesti normaali kausiflunssa. Pariisin Grand Slam käydään tulevana viikonloppuna.

 Torstaina Pariisiin lähdössä ollut päävalmentaja Mika Mukkula kertoi, että Ylinen hakee uutta otetta judokuntoonsa kotimaan leireiltä ja keskittyy tervehtymään tuleviin arvokisoihin.

Sairastelu ei Mukkulan mukaan vie pohjaa pois Ylisen olympiahaaveilta, sillä edessä on vielä paljon kilpailuja, joista pisteitä voi kerätä.

 – Nyt ei kannata riskeerata tervehtymistä yhden kilpailun takia, etenkin, kun menossa on vielä 50 prosentin pistekausi. Huhtikuun EM-kisojen jälkeen alkavat sadan prosentin pistekilpailut, joten niissä kannattaa olla parhaassa vedossa, Mukkula sanoo.

 Ylisen kohdalla harjoitteluohjelmaa on hieman muutettava, mutta sen suurempia muutoksia tämänhetkinen sairastelu ei aiheuta.

 Alle 63-kiloisten painoluokassa otteleva Ylinen on maailman rankinglistalla sijalla 36, mutta todellisuudessa hän on korkeammalla, koska olympialaisiin pääsee vain yksi  judoka  painoluokkaa ja maata kohden ja Ylisen painoluokassa on rankingissa häntä ylempänä useasta maasta enemmän kuin yksi urheilija.

 Viime vuoden toukokuussa alkanut olympiakarsinta päättyy vasta ensi vuoden huhtikuun lopussa. Olympiarankingin perusteella Lontoon tatamille pääsee 14 naista ja 22 miestä painoluokkaa kohden.

 Suomalaisista ovat olympialaisiin menossa tämänhetkisen rankingin perusteella alle 52-kiloisten Jaana Sundberg ja alle 60-kiloisten Valtteri Jokinen. Sundberg on rankingissa sijalla 13 ja Jokinen sijalla 22.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa