European Para Youth Games - kotikisoissa mukana kolme suomalaisjudokaa

Pajulahti isännöi European Para Youth Games - kilpailuja 25.–30.6.2019. Tässä monilajisessa kilpailutapahtumassa Euroopan parhaat nuoret paraurheilijat sekä nousevat tähdet ottavat toisistaan mittaa kahdeksassa eri lajissa. Judon lisäksi kilpailtavia lajeja ovat yleisurheilu, maalipallo, pyörätuolikoripallo, boccia, pöytätennis, uinti ja näytöslajina sokkopingis. Kisavieraita on kaiken kaikkiaan noin 600. Judon kisat otellaan perjantaina 28.6.

"EPYG tarjoaa nuorille paraurheilijoille ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kansainvälinen monilajinen kilpailutapahtuma. EPYG:n kautta koko paraurheilu saa hienoa näkyvyyttä ja tapahtumana se vahvistaa Suomen roolia Euroopan paralympiakomiteoiden joukossa", iloitsee Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski.

"On todella upeaa saada tällainen kilpailu Suomeen ja Pajulahteen. Tämä tapahtuma tukee loistavasti Pajulahden pitkäaikaista kehitystyötä vammaisurheilun parissa", kertoo Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola.

Suomen judojoukkueessa on kolme urheilijaa; Tessa Koponen (Raision Ryhti), Jyri Koukkari (Oulun Judokerho) ja Miro Ahonen (Kita-Kan Kemi). Jyri Koukkari lähtee puolustamaan edellisten Para Youth Gamesien kultamitalia, Italiassa 2017 otelluissa kisoissa hän voitti kaikki ottelunsa ipponilla ennen täyttä aikaa. Myös Tessa Koponen on jo kokeneempi kisakävijä, kansainvälisiä turnauksia on hänelle kertynyt jo puolenkymmentä.

"Lähden hyvillä mielin ottelemaan, kaikki on kunnossa. Pajulahti on myös paikkana jo entuudestaan tuttu ja täällä on puitteet kohdillaan", kertoo hyväntuulinen Tessa kisojen alla.

Miro Ahonen on puolestaan ensimmäistä kertaa kansainvälisissä kilpailuissa, mutta ei varmasti viimeistä, sillä miehen asenne on kunnossa.

"Poikaa lähdetään hakemaan kohti pohjoista", hän sanoo itseluottamusta uhkuen kisan aattona.

Suomen joukkueessa ollaan odottavalla kannalla ja levollisin mielin pari päivää ennen kisaa. Perjantai-iltapäivänä taistellaan sitten mitaleista, jokaiselle on odotettavissa useampia otteluita. Joukkueen valmentajana toimii Juha Flobe Vainio.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa