ES-alueleiri pidettiin 19-20.3.2011

Vuoden ensimmäinen alueleiri pidettiin Budosport-salilla viime viikonloppuna.

Vuoden ensimmäinen alueleiri pidettiin Helsingin Herttoniemessä, Budosport-salilla. Paikalla oli kaiken kaikkiaan seitsemisenkymmentä lajin saloihin syvemmin vihkiytymään halukasta.
Leiri polkaistiin käyntiin junnuharjoituksella Nikulaisen Niinan ja Maijalan Katrin johtamien Lasten ja nuorten ohjaajakoulutuskurssilaisten vetäminä. Tässä ilmeni leirin suhteen kehittämisen paikka. Näihin pienempien nuorten harjoituksiin oli saapunut vain kourallinen junnuja (lähes kaikki Porvoon Shirokawasta), joille riitti periaatteessa pari vetäjää nuppia kohti. Sinänsä surkuteltava tilanne, koska paikalle saapumattomat jäivät paitsi iloisista ja mukaansa tempaavista harjoituksista.

Aikuisten ja kilpailijoiden harjoitukset veti Matti Lattu, joka on tuttu nimi alueen puuhista muutaman vuoden takaa. Matilla on myös plakkarissaan muhkeahko määrä Suomen mestaruuksia (8 kpl), joten asiantuntevaa menoa oli luvassa. N. 100 m2:llä kasvatettu Budosportin tatamialue täyttyikin ihan mukavasti n. 50 judokan sitä tallatessa. Lauantai painottui pysty- ja sunnuntai mattotekniikoihin. Asiaan kuuluneiden randorien jälkeen treeneistä poistui väsyneitä ja hikisiä, mutta silti hyväntuulisia judokoita, jotka kokivat saaneensa itselleen mainion tietolisän.

Jo vakiintuneeseen tyyliin oli leirillä tarjolla lauantaina myös Judon Tuen Get Together –kuntojudoharjoitus, jonka veti vähän aikaa sitten 7.dan –vyöarvokorotuksen saanut Kyösti Korpiola. Hyväntuulisessa, joskin hieman harvalukuisessa porukassa käytiin ulkona leijuvasta lumesta huolimatta suomalaisen judon grand old manin johdolla läpi päivänpaisteinen harjoitus.

Sitten asia, johon kiinnitin huomiota, ja josta keskustelin paikalla olleiden kanssa, eli nuorempien junnujen sekä vanhempien kisaajien ja vähän kovempaa treeniä haluavien aikuisten vähäinen määrä harjoituksissa. Tämä on ollut trendinä jo jonkin aikaa.
D- ja C-junnujen Tehotiimi oli paikalla kiitettävästi molempina päivinä, mutta B- ja A-junnuja heikohkosti. Samoin aikuisia kilpailijoita. Nyt pitäisi miettiä näiden alueleirien funktiota noiden pidemmälle ehtineiden treenitilaisuutena. Eli onko heillä jo riittävästi harjoitustilaisuuksia ja pitäisikö nämä tilaisuudet suunnata nimenomaan nuoremmalle kisaajaporukalle?

Toinen porukka, joiden määrä alueleireillä on viime aikoina pienentynyt, on nuoremmat, harrastavat junnut, jotka eivät ainakaan toistaiseksi ole kilpailuorientoituneita. Miten saisimme heidät kuitenkin innostettua leireilemään.
Tutustuminen toisten seurojen junnuihin auttaa, ihan kuten kilpailijoillakin, seurarajat ylittävään kokemukseen, joka taas on omiaan lajin parissa pysymiseen, kun tuttuja löytyy muualtakin kuin vain omalta salilta.

Tuossapa pohdittavaa. Kehitysehdotuksia voi lähettää ainakin allekirjoittaneelle, mutta myös muu aluejohtoryhmä näkisi mielellään, mitä voisimme tehdä leiri-innon kohottamiseksi. Spostiosoitteet löytyvät täältä.

Kuitenkin sunnuntai-iltana, himaan päästyä, oli varsin kiva fiilis. Kiitos siitä iloisille treenaajille ja niille mukaville ihmisille, joiden kanssa rupattelin leirin kuluessa.

Risto Karvonen
alueleirikoordinaattori

Valokuvat: Arto Määttä ja Marko Mielty

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa