Kuva: Rui Telmo Romao / EJU Media

Emilia Kanerva viides Portugalissa European Openissa

Emilia Kanerva otteli kahdella otteluvoitollaan viidenneksi Espanjan Odivelasissa käydyssä European Open olympiakarsintaturnauksessa. Turnauksessa ei otellut muita suomalaisia.

Alle 63-kiloisten avausottelussaan Emilia Kanerva sai vastustajakseen Ranskan Alexia Caillonin. Kun ottelua oli käyty minuutti, Kanerva käänsi Caillonin lonkkaheittoyrityksen omaksi wazarin arvoiseksi taniotoshi-vastaheitoksi. Cailloin pääsi tasoittamaan minuutti ennen otteluajan päättymistä kääntämällä Kanervan heikon yrityksen wazarin arvoiseksi vastaheitokseen. Näin ottelu eteni jatkoajalle. Ranskalainen alkoi väsyä Kanervaa nopeammin. Ensin Cailloin sai varoituksen väärästä otteesta ja hetken kulutta toisen passiivisuudesta. Kun jatkoaikaa oli käyty minuutti, Kanerva vei Caillonin ippoinin arvoisesti selälleen osotogari-jalkaheitollaan.

Toiseen otteluunsa Kanerva sai vastaansa Espanjan Christina Cabana Perezin. Ottelu eteni pisteettömänä varsinaisen otteluajan päätökseen. Varoituksia oli otteluajan päätyttyä Kanervalla kaksi ja espanjalaisella yksi. Jatkoaika ehti edetä 38 sekuntia, kun Kanerva sai kolmannen ja ratkaisevan varoituksen passiivisuudesta. Näin Kanerva keräilyotteluihin.

Ensimmäiseen keräilyotteluunsa Kanerva sai vastaansa Puolan Natalia Kropskan. Kun ottelua oli käyty vajaa minuutti, Kanerva onnistui wazarin arvoisesti jalkaheitossaan. Kropskaa varoitettiin ottelussa kahdesti väärästä otteesta. Kanervan johto piti loppuun asti ja näin hän eteni pronssiotteluun, jossa vastustajaksi tuli Japanin Anzu Yamamoto, jolla on meriittilistallaan vuoden 2014 Pariisin Grand Slam -turnauksen voitto ja vuoden 2017 Tokion Grand Slam -turnauksen hopea.

Pronssiottelun puolivälissä Yamamoto onnistui wazarin arvoisesti kouchigari-jalkaheitossaan. Kun ottelu oli edennyt viimeiselle minuutille Yamamoto sai Kanervan sidontaa, joka toi toisen wazarin ja päätti ottelun. Kanervaa varoitettiin ottelussa kahdesti passiivisuudesta. Näin Emilia Kanervan oli tyytyminen viidenteen sijaan.

Turnauksen tulospalvelu ja verkkolähetys on saatavilla Euroopan Judoliiton verkkosivuilla osoitteessa www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa