EM-tatamilta laimea saldo

Suomalaisjudokoiden urakka Turkin EM-kisoissa päättyi lauantaina, kun Samuel Mäki sarjassa alle 90 kiloa hävisi ensimmäisen ottelunsa Slovakian Milan Randlille. Mäki sai ottelussa viiden pisteen suorituksen ja oli slovakialaisen kanssa tasapisteissä ennen kuin Randl sai ipponin arvoisen suorituksen ja korjasi voiton 45 sekuntia ennen otteluajan loppumista.

Suomalaisten parhaaksi saavutukseksi kisoista jäi Jaana Sundbergin viides sija. Valtteri Jokinen, Juho Reinvall, Niko-Tapio Niemelä, Johanna Ylinen ja Samuel Mäki putosivat jatkosta avausottelussaan.
Päävalmentaja Mika Mukkula ei juuri lopputulokselle syttynyt.
– Kokonaisuus pistää miettimään. Jaanan viides sija oli tosin erittäin kova suoritus kaikilla mittareilla, mutta miesten esitykset eivät paljon naurata. Paukkuja olisi ollut paljon parempaankin, mutta niitä ei nyt löytynyt. Vaikka otteluissa oli paljon hyvää yritystä, niin nämä kisat olivat kuitenkin tasoltaan niin kovat, että normaali suoritus ei riitä. Menestyäkseen on ylitettävä itsensä ja ensimmäisistä otteluista on selviydyttävä voittajana, Mukkula sanoo.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa