EM-pronssia katassa Tuomiselle ja Laitiselle

Hollolan Holjutain Mikko Tuominen ja Samu Laitinen ottivat Italian Pordenonessa Katan Euroopanmestaruuskisoissa Pronssimitalit.

Parhaillaan käytävissä Judon Euroopan Kata mestaruuskilpailuissa Italiassa, Pordenonessa, Suomi on saavuttanut Pronssimitalin, Hollolan Holjutaita edustavat Mikko Tuominen ja Samu Laitinen saavuttivat Katame No Katassa (sidonnat, kuristukset ja lukot) Pronssimitalit pistein 407 p, Italian Elio Paparello ja Nicola Ripandelli voittivat sarjan pistein 443 p.  Hopeaa saavuttivat Belgian Vincent Mottet ja Thierry Genotte pistein 423 p. 

Tämä on ensimmäinen kerta kun Suomalainen saavuttaa Katan Euroopanmestaruusmitalin, ja syystäkin Mikko ja Samu ovat tyytyväisiä saavutukseensa.  Mikko on harrastanut judoa jo 45 vuotta ja Samu 30 vuotta, eli vaatii pitkän päivätyön menestyä Judon Katakisoissa kansainvälisesti.

Euroopassa Italia ja Espanja hallitsevat Kata kilpailujen mitalisijoja perinteisesti.  Näissä kisoissa nyt myös Suomi pääsi mitaleille.  Euroopan Judo Unionin pääsihteeri Mr Envic Galea kehui Mikkoa ja Samua palkintopallilla uranuurtajiksi sillä he saavuttivat ensimmäisinä Pohjoismaista mitalin arvokisoissa ja rikkoivat osaltaan Italian ja Espanjan hallintaa Katan arvokisoissa.

Katakilpailut Euroopanmestaruus tasolla kilpaillaan 5 erilaisessa katassa (muodollisessa ottelusarjassa), joissa arvostellaan parin esittämät tekniikat perusteinaan tekninen taitavuus,  tekniikan puhtaus, -tehokkuus sekä tasapaino ja harmonia.  Suomesta kisoihin osallistui 5 paria.  Nage No Katassa (heittotekniikat) Suomeen tuli sijat 5. Pasi Oinas/Mika Salsoila (Tikkurilan Judokat) sekä 6. Markku Henttonen/Pasi Partanen (Hyvinkään Judoseura), lisäksi Juno Katassa (tasapaino ja hallinta itsepuolustuksessa)  8. sija Jonna Marttila/Henna Ahola (Tikkurilan Judokat) ja Kodokan Goshin Jutsussa (nykyaikainen itsepuolustus) 7. sija Seppo Kontio/Marko Kallio (Tikkurilan Judokat).

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa