Tämän tuuletuksen judofanit haluavat nähdä Lissabonin EM-kisoissakin. Kuva: EJU Media Rui Telmo Romao.

EM-kilpailut alkavat perjantaina Lissabonissa

Judon EM-kilpailut alkavat perjantaina Lissabonissa. Suomi lähettää EM-kisoihin kuuden urheilijan joukkueen. EM-kisat ovat osa Tokion olympiakarsintaa.

EM-kilpailut alkavat perjantaina, jolloin suomalaisten katseet kohdistuvat alle 66-kiloisissa ottelevaan Riihimäen Judoseuran Luukas Sahaan. Alle 66-kiloisiin on ilmoitettu kaikkiaan 22 ottelijaa, joista mitalisuosikkeina kisaan lähtevät kansainvälisen rankingin kakkosijalta Georgian Vazha Margvelashvili ja saman rankingin kolmosijalta Italian Manuel Lombardo.

Lauantaina on tulessa neljä suomalaista: Alle 63-kiloisissa Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanerva, alle 73-kiloisissa Kajaanin Judokerhon Roope Korhonen sekä alle 81-kiloisissa Nummelan Judon Oskari Mäkinen ja helsinkiläisen Meido-Kanin Aku Laakkonen.

Alle 63-kiloisissa Euroopan ja maailman ykkösnainen, sarjaa ylivertaisesti hallinnut Ranskan Clarisse Agbegnenou jättää EM-kilpailu väliin. Mestarisuosikit tässä sarjassa tulevatkin tällä kertaa Sloveniasta, kun kisan ykkössijoitettuna on Rion olympiavoittaja Tina Tristenjak ja kakkossijoitettuna saman maan Andreja Leski. Alle 63-kiloisiin on ilmoitettu 21 ottelijaa.

Alle 73-kiloisissa mestarisuosikkeina kisaan lähtevät Israelin Tohar Butbul (maailman ranking 6) ja Kosovon Akil Gjakova (maailman ranking 8). Roope Korhosen otteiden lisäksi lisäksi mielenkiintoista seurattavaa on länsinaapurimme Ruotsin Tommy Macias, joka on EM-kilpailun kolmossijoitettu ja tällä hetkellä maailman rankingissa yhdeksännellä sijalla. Sarjan mestarisuosikkeihin kuuluu luonnollisesti myös Rion olympiavoittaja ja tuore Antalyan Grand Slam voittaja Italian Fabio Basile, jonka maailman rankingsijoitus on tällä hetkellä 13. sija. Alle 73-kiloisiin on ilmoitettu 34 ottelijaa.

Alle 81-kiloisissa maailman rankingin kaksi parasta ovat myös EM-kilpailun kärkisijoitetut. Ykkössijoitettuna kisaan lähtee Belgian MM-hopeamitalisti Matthias Casse ja kakkossijoitettuna hallitseva maailmanmestari Israelin Sagi Muki. Nähtäväksi jää uusiutuuko reilun puolentoista vuoden takainen MM-finaali tässä painoluokassa. Alle 81-kiloisiin on ilmoitettu 40 ottelijaa.

Sunnuntaina otteluvuoroon tulee Suomen tämän hetken ykkösjudoka Martti Puumalainen yli 100-kiloisten sarjassa. Puumalaisen otteet kansainvälisillä tatameilla ovat olleet nousujohteisia. Tashkentin Grand Slam -turnauksessa Puumalainen voitti maailman rankingin yhdeksänneltä sijalta Rion olympialaisten pronssimitalistin Brasilian Rafael Silvan sijoittuen lopulta seitsemänneksi. Puumalainen on viime aikoina osoittanut pystyvänsä voittamaan kansainväliseen kärkeen kuuluvia vastustajiaan.

Yli satakiloisten mestaruuspaineet ovat sarjan maailman ykkösrankatun ja hallitsevan maailmanmestarin Tsekin Lukas Krpalekin harteilla. Lajilegenda kymmenkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiavoittaja Ranskan Teddy Riner ei osallistu EM-kisoihin. Yli satakiloisiin on ilmoitettu 21 ottelijaa.

Suomalaisten maailman rankingsijoitukset ennen EM-kilpailuja:

Alle 66 kg Luukas Saha 135.

Alle 73 kg Roope Korhonen 272.

Alle 81 kg Oskari Mäkinen 183.

Alle 81 kg Aku Laakkonen 332.

Yli 100 kg Martti Puumalainen 63.

Alle 63 kg Emilia Kanerva 84.

EM-kilpailujen online tulospalvelua ja suoraa nettitelevisiointia voi seurata Euroopan Judoliiton verkkosivujen kautta osoitteessa www.eju.net

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa