Eetu Laamanen Visessä 5.

Belgian Visessä pidetyssä perinteisessä miesten turnauksessa ensimmäisen päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi alle 73-kiloisten Eetu Laamanen sijoittuen viidenneksi.

Alle 73-kiloisten sarjaan osallistui yhteensä 62 kilpailijaa, suomalaisia sarjassa oli kaikkiaan kolme: Ville Kiljander, Jere Jussila ja Eetu Laamanen. Kiljander ja Jussila hävisivät ensimmäiset ottelunsa, mutta Laamanen näytti osaamistaan yhteensä seitsemässä ottelussa.

Ensimmäisessä ottelussa Laamanen voitti Ranskan Morelin täysiaikaisessa ottelussa. Toisessa saman maan Pasquier kaatui ipponilla. Kolmannessa ottelussa vastassa oli Hollannin Vink.

"Vastus oli todella hankala. Todella pitkä ja ulottuvuus aiheutti päänvaivaa omiin otteisiin pääsyssä. Eetu hävisi lopulta Vinkin jatkettua heittosuorituksensa hienosti mattoon ja ottamalla sidonnan." valmentaja Tapio Mäntymäki kertoo.

Keräilyssä ensin vastaan asettui jo päivän kolmas ranskalainen Laviere. Laamasen hyvä otteluasento ja vastustajan ottelutyylit sopivat Eetulle erinomaisesti ja tuloksena komea lonkkaheitolla saatu ippon. Seuraavassa keräilyssä vastaan asettui Laamaselle jo esimerkiksi Tampereen Euroopan Cupista tuttu La Rocca. Ilmeisesti aiempien otteluiden kolhut saivat vastuksen luovuttamaan oltuaan jo varoituksilla tappiolla.

"Kolmanteen keräilyyn vastaan tuli Saksan Amset Isaev. Ottelu oli molemmin puoleista ”ilotulitusta”. Pisteitä tehtiin urakalla puolin ja toisin. Johto vaihteli, lopuksi Eetu ratkaisi ”portsari” ipponilla, vaikka hetki aiemmin oli lentänyt vastustajan vastaliikkeeseen omasta ”portsari”-yrityksestään waza arin arvoisesti. Yleisöön menevä hieno ottelu Eetun hyväksi." Mäntymäki kuvailee.

Viiden voitetun ja yhden hävityn ottelun jälkeen oli edessä prossiottelu. Vastaan tuli Ranskan Remy Accarie. Tästäkin kehkeytyi mahtava taistelu.

"Johto vaihteli puolin ja toisin. Eetu piti vastuksen kaksi kertaa sidonnassa, toisessa johtaen waza arilla pitäen sidontaa yhden sekunnin vaille ipponin" Mäntymäki sanoo.

Ottelu ratkesi lopulta vastustajan täydelliseen paikkaan tekemään lonkkaheittoon ja ippon ranskalaiselle.

"Viides sija on Eetulle tosi kovassa ja isossa sarjassa hyvä tulos." Mäntymäki päättää.

Kun Otto Koponen hävisi alle 60-kiloisissa italialaiselle ensimmäisellä kierroksella, oli jäljellä vain Samuli Viitanen alle 90-kiloisissa.

Samulin sarjassa oli 42 kilpailijaa. Viitanen otteli hienosti koko päivän tarjoillen yleisölle näyttävää judoa.

"Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Hollannin Bas Empelen. Samuli hoiti matsin vahvaa ja näyttävää judoa tehden jalkaheitoilla tullein pistein ja varoituksia vastustajalle ajaen. Toiseen otteluun vastaan Ranskan Nicolas Homo. Samppa rallatteli näytöstyyliin pisteitä taululle ja ratkaisi lonkkaheitolla matsin." Mäntymäki tunnelmoi.

Kolmannessa ottelussa Viitanen voitti Hollannin Jesten jalkaheitolla tulleella ipponilla ja pääsi tavoittelemaan mitaleita semifinaaliin. Vastaan asettui Ranskan Asparian. Väkivahva ja taktinen ranskalainen onnistui ajamaan Viitaselle neljä varoitusta ja voitti niillä.

Keräilystä Saksan Makatsariaa tuli aikamoinen trilleri. Heti alussa saksalainen sai itselleen waza arin johdon ja Viitanen aloitti vimmatun takaa-ajonsa. Vastus käytti kaikki mahdolliset keinot levätä ja turhautti etenkin suomalaiset katsomossa. Viitanen sai ajettua Makatsarialle kolme varoitusta ja mattotuomari yritti kaksi kertaa ajaa saksalaisen ulos matolta, mutta pöytätuomarit eivät olleet samaa mieltä.

"Turnaus toimi hyvänä harjoituksena "Sampalle". Viisi ottelua ja kolme voittoa antavat osviittaa tulevasta." Mäntymäki päättää.

Sunnuntaina tatamille astelivat Jaakko Alli, Joonas Tapio, Elias Körkkö ja Otto Koponen. Tällä kertaa kukaan ei voittanut avausvastuksiaan ja tie katkesi lyhyeen.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa