Art of Judo in Artjärvi - Aurinkoinen judokesäpäivä Artjärvellä

Kuluneen viikon aikana, maanantaista perjantaihin, kuhisi Artjärven Vuorenmäen koulu ja sen ympäristö judokoita Päijät-Hämeen Summer Judo Rocks 2011 –kesäleirin puitteissa.

Kuluneen viikon aikana, maanantaista perjantaihin, kuhisi Artjärven Vuorenmäen koulu ja sen ympäristö judokoita Päijät-Hämeen Summer Judo Rocks 2011 –kesäleirin puitteissa. Homman järjestivät Orimattilan judoseuran aktiivit puheenjohtajansa Tero Rönkön johdolla. Judollisten aktiviteettien lisäksi oli järjestetty tekemistä saunomisesta ja uimisesta futikseen ja kirkkovenesoutuun sekä paljon muuta siltä väliltä.

Maanantaina oli, jos en ihan väärin muista, leirin ensimmäisessä yhteistreenissä ollut aloitusrivissä 180 judokaa. Huikea määrä! Itse olin paikalla keskiviikkona ja tuosta päivästä jäi hyvä fiilis. Harjoitusryhmä 1:tä veti Itävallan Wienissä judoseuraa pyörittävä suomalaislähtöinen Jouni Hietasola, jolla on judollisen osaamisensa lisäksi ihailtava taito saada iso ryhmä nuoria junnuja hiljaa kuuntelemaan asiaansa. Kakkosryhmän treenit veti keskiviikkona Orimattilan oma Pasi Blom. Ryhmässä oli hieman edenneempiä junnuja sekä ei niin kovaa vauhtia haluavia aikuisia. Ryhmien vetovastuut vaihtelivat eri päivinä.

Kilpailijoiden ja aikuisten harjoitukset vetivät espanjalainen David Soriano ja kaikkien tuntema Tintti Raekorpi. Menin mukaan tähän ryhmään ja totesin kyllä aika ajoin vähän putoavani kyydistä. Mutta ei se mitään, nastaa oli - vaikka puuskuttamaan pistikin. Aamupäivän treeni oli mattopainotteinen ja iltapäivällä mentiin pystyssä, enimmäkseen ranttua, jossa taisin, tällä vatsanseudulla varustettuna, näyttää aika ajoin ”lentävältä lihapullalta”  ;^)
Noh, tulipahan tehtyä jokunen normaalia räväkämpi ukemi, minkä ansiosta jumittuneet paikat aukesivat ja treenien jälkeen oli väsynyt, mutta hyvä olo.

Kaikkinensa leiri vaikutti tosi hyvin toteutetulta. Asioita oli mietitty ja puitteet olivat tuon kaltaiselle tapahtumalle aivan mainiot. Leiriläisten naamat olivat järjestään ”Hangon keksinä”. Ei ihme, että leiristä on muodostunut niin suosittu kuin on. Jos oma aikataulu olisi antanut myöten, olisin viipynyt paikalla useammankin päivän.

Kiitos Tero sekä kaikki muut järjestelyihin osallistuneet! Kun hommia hoidetaan noin, niin kaikilla on kivaa…

Risto Karvonen

Kuvat: Orimattilan Judoseura
Leirivideoita sekä lisää kuvia klikkaamalla tästä.
Radiojuttu YLE Areenalla klikkaamalla tästä.

Ps. Judoleirille voi osallistua tänä kesänä vielä:
20-24.7. Pikadon Judo Campillä, Pieksämäellä
27-31.7. Eloleirillä, Nastolassa, Pajulahdessa
3-7.8. Helsinki Judo Campillä, Helsingissä, Ruskeasuolla

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa