Antti Virta kuntoutunut vahvaan ottelukuntoon

Oululaisjudoka Antti Virta selvitti tiensä viidenneksi Lissabonissa käydyssä miesten maailman cupin kilpailussa. Kovassa seurassa otellut Virta osoitti, että vuoden takainen olkapääleikkaus on onnistunut hyvin ja ottelukunto alkaa olla huipussaan.

Virta kuului alkuperäiseen olympiaryhmään, mutta olkapäävamma vei häneltä mahdollisuudet taistella tosissaan olympiapaikasta alle 81-kiloisten sarjassa.

Netin välityksellä Virran otteita seurannut päävalmentaja Mika Mukkula oli erityisen tyytyväinen näkemäänsä, vaikka mitalia ei tullutkaan. Päävalmentajaa tyydytti erityisesti ottelu Ranskan alle 81-kiloisten ykkösmiestä Alain Schmittiä vastaan. Ottelussa sekä Virta että ranskalainen keräsivät tililleen pelkkiä varoituksia, Virta neljä ja Schmitt kolme. Schmitt vei lopulta painoluokan mestaruuden.

-Olihan se selkeätä taktikointia, mutta Antti osoitti olevansa olkapäävammansa jälkeen taas vedossa ja valmis koviin otteluihin ja kansainvälisiin kisoihin. Virran yritykset olivat, kaikissa otteluissa vahvoja ja antoivat vastustajille viestin siitä, että herpaantumisen hetkellä häviö on hyvin todennäköistä.

Virta otteli Lissabonin tatamilla kaikkiaan viisi ottelua. Ensimmäisessä kaatui Mexikon Karim Rezc puhtaasti ipponilla 10-0. Toisessa ottelussa portugalin Ryan Melo kesti täyden ajan, mutta hävisi selkeästi 7-0. Kolmannessa ottelussa Ranskan Schmitt taktikoi hienosti varoitusvoiton ja vei samalla Virralta poolin voiton.

Keräilyssä oululainen hoiteli Ruotsin Robin Pacekin tieltään pistein 5-0, mutta mahdollisuuden pronssiin esti Ison-Britannian Thomas Davis, joka korjasi mitalin taskuunsa wazarin (7 pistettä) nostolla, josta käänsi suomalaisen tatamin pintaan.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa