Anni Bergmannin ottelumaraton palkittiin pronssimitalilla

Vain tytöille (U17 ja U20) tarkoitettu Thuringen Cup käytiin viime viikonloppuna Saksan Bad Blankenburgissa 21. kerran. Suomen joukkueeseen kuului seitsemän urhelijaa ja kaksi valmentajaa. Tytöistä mikkeliläinen Anni Bergmann(-52kg, U17) selvitti tiensä pitkän keräilyn kautta palkintopallille asti.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Saksan Karja Stiebling, jonka vahvaan kahvaotteeseen Annilla ei tällä kertaa ollut keinoja. Saksalainen pääsi viemään ja ottelun lopputulos 0-10. Stiebling oli myös sarjan voittaja. Reilun tunnin odottelun jälkeen Anni pääsi jatkamaan matseja keräilyissä. Ensimmäisenä tuli voitto tyli Belgian Marschalista mattoipponilla. Kolmas ottelu Itävallan Sixtliä vastaan päättyi jatko-ajalla Annin tekemään sumi-gaeshiin, jonka tuomari arvosti yokon arvoiseksi. Neljännessä ottelussa vastaan tuli saksalainen Diana Süss, jota vastaan Annilla ei suurempia ongelmia ollut; matsi päättyi Annin tekemään sidontaan ottelun loppupuolella. Viidennessä ottelussa ratkaistiin pääsy pronssimatsiin. Annia ei pitkä päivä tuntunut painavan, mutta Saksan Wilkes osoitti jo pieniä väsymyksen merkkejä. Anni voitti ottelun alle kahdessa minuutissa hienolla ko-uchi-garilla. Kuudes ja viimeinen ottelu käytiin samalla rytmityksellä kuin muutkin keräilyt; joka matsin jälkeen Annilla oli aikaa palautua 3-4 ottelun verran. Ja niin sitä vaan mentiin taas matolle ja voitettiin myös päivän viimeinen ottelu; Hollannin Kemmink lähti tekemään uchi-matan tapaista heittoa, jonka Anni käänsi omaksi heitokseen ja 10-0 voitoksi.

 

Annin pronssi oli todellinen työvoitto. Kyse ei ollut tuurista tai vastustajien tasosta vaan siitä, että Bergmann otteli hyvää perusjudoa, teki jokaisessa matsissa töitä ja ennen kaikkea halusi voittaa.

 

Yhteensä suomalaiset ottivat 19 ottelua, jotka jakautuivat seuraavasti: Annille 1 tappio ja 5 voittoa; Heidi Saren(-63kg, U20) voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ja hävisi kaksi seuraavaa. Yhden otteluvoiton ja - tappion ottivat Emilia Tuomikoski(-57kg, U20) ja Laura Jauhiainen(-57kg, U20). Ilman otteluvoittoja jäivät Anniina Jokinen(-52kg,U20) Alexandra Barton(-52kg, U20) ja Katri Kakko (-52 kg, U20)

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa