Aluetoiminta uudistuu

Judoliiton aluetoiminnan byrokratiaa kevennetään keväällä toteutettavassa uudistuksessa.

Alueiden tilit ja kirjanpito lakkaavat kulkemasta Judoliiton kautta kesäkuun alussa. Alueet voivat päättää itse, kuinka alkavat pyörittää talouttaan.

Muun hallinnon uudistamista pohditaan alkuvuoden aikana. Keskeisiksi toimihenkilöiksi alueille on kaavailtu koordinaattoreita, jotka huolehtivat alueen tiedottamisesta ja harjoitusten, leirien ja muun toiminnan yhteensovittamisesta.

Alueellisia tapahtumia ei ole tarkoitus vähentää. Tavoite on, että alueiden ja seurojen aloitteellisuus saa tilaa ja toiminta lisääntyy.

Uudistusta valmistelee liiton aluetyöryhmä Tero Rönkön johdolla. Ryhmään ovat tähän asti osallistuneet Jari Hirvi Etelä-Suomesta, Samu Laitinen Kaakkois-Suomesta, Pentti Vauhkonen Itä-Suomesta, Juho Murtomäki Länsi-Suomesta, Aulis Pihlajamäki Lounais-Suomesta ja Jari Metso Pohjois-Suomesta.