Alle 20-vuotiaiden EM alkoi kahdella otteluvoitolla

Helsingin Judosportin Faye Njie vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta perjantaina Kroatiassa alkaneissa judon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Kahdella otteluvoitollaan hän sijoittui yhdeksänneksi alle 66-kiloisten painoluokassa.

Faye Njie vei avausottelunsa Bosnia-Herzegovinan Petar Zardoa vastaan vauhdikkasti, mutta ei saanut omia suorituksiaan vietyä loppuun asti.  Sen sijaan Zardo hankki varoituksia ja hävisi ottelun.

Toinen ottelu Italian Davide Faraldoa vastaan päättyi Njien voittoon vasta jatkoajalla. Onnistunut uhrautumisheitto toi suomalaiselle wazarin ja otteluvoiton. Njien voittoputken katkaisi Serbian Ilija Ciganovic, joka hankki kaksi wazaria, toisen käsivarsiheitolla ja toisen lonkkaheitolla.

Päivän toinen suomalainen oli Lahden Judoseuran Katri Kakko alle 52 kilon sarjassa. Katri taisteli pirteästi Venäjän Zarina Babinyania vastaan, mutta jäi valmentaja Markus Pekkolan mukaan hieman aloituksissa ja otteissa, minkä vuoksi sai varoituksen. Suomalaisen oma hieman huolimaton kääntyminen antoi venäläiselle paikan ratkaista ja onnistunut rulli toi viiden pisteen yukon, joka riitti ottelun loppuun asti.

Suomalaisista myös Arttu Määtän (-60 kg) piti astua tatamille, mutta hänet kaatoi kova kuume ja vatsatauti ennen kisojen alkua.

Lauantaina ovat otteluvuorossa alle 57-kiloisten Laura Jauhiainen, alle 73-kiloisten Sampsa Koivulahti sekä alle 81-kiloisten Lalli Nuorteva.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa