Aikuiset avasivat kilpailukauden Belgiassa

Viime viikonloppuna oteltiin sekä miehissä että naisissa ja u21 tytöissä Belgian avoimet, jossa suomalaiset käynnistyvät kevään kilpailukauden. Naisten parhaasta tuloksesta vastasi Jaana Sundberg 5:s, Juho Reinvall 7:s oli miesten paras.

Alla joukkueiden raportit turnauksista.

Tulospalvelu kisoista löytyy: Arlon (naiset) ja Vise (miehet)

Arlon Ladies Judo Open

Pistesijoja Belgiasta.

 

Tyttöjen (U21) ja naisten Belgia Open-kilpailut käytiin 2.-3.2 Arlonissa.  Belgiassa kisa käydään niin, että ensin kaikki ottelevat 3-4 hengen pooleissa ja pooleista 2 parastaa pääsevät sijoitetaan normaaliin pudotuskaavioon. Kisa oli varsin tasokas, mukana oli Euroopan maiden lisäksi isot joukkueet mm. Japanista, Kuubasta, Brasiliasta ja Kanadasta. Kisa käytiin vielä ns. "vanhoilla" tuomarisäännöillä, mikä välillä aiheutti päänvaivaa niin tuomareille kuin ottelijoillekin.

Suomen alunperin seitsemän naisen joukkue supistui loppumetrien loukkaantumisten vuoksi neljään kisaajaan.

 

Lauantaina ottelivat Katri Kakko ja Laura Jauhiainen U21 sarjoissa. Katrin sarjassa,-52 kg, oli 31 kilpailijaa 10 eri maasta , Lauran sarjassa, -57kg, 39 kilpailijaa 14 eri maasta. Tässä kovassa kansainvälisessä seurassa molemmat tytöt sijoittuivat hienosti sijalle 7. kummankin voittaessa 2 ottelua.  

 

Sunnuntaina kaikki neljä ottelivat naisissa. Jaana Sundberg,  -52kg, raivasi tiensä 34 kilpailijan (13 kansallisuutta)  porukassa aina pronssiotteluun saakka, mutta tällä kertaa Israelin tyttö vei mitalin, ja näin Jaanan sijoitukseksi jäi 5:s sija. Laura ja Katri voittivat molemmat yhdet ottelut omissa pooleissaan, mutta sitten tie katkesi. Tiia Suo-Yrjö, kg -57, jäi hyvästä matsaamisesta huolimatta tällä kertaa  ilman otteluvoittoja.

 

Hyvien ottelujen perusteella voi sanoa, että tytöillä ja naisilla oli varsin mallikas kauden avaus, tästä on hyvä jatkaa.

 

Open Judo Vise

Neljän miehen iskuryhmä Belgiassa

Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Suomen joukkue kutistui neljään henkilöön 2.-3.2.2013 otellussa Belgian Open Visè -turnauksessa. Kilpailut oteltiin yllättäen vielä vanhoilla säännöillä, mikä selvisi vasta kisojen alkamisen jälkeen. Alle 60 kg:ssa ottelivat Juho Reinvall, Tomi Heikkinen ja Tommi Valtonen ja alle 73 kg:ssa Eetu Laamanen. Tällä kertaa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Juho Reinvall seitsemännellä sijallaan ja neljällä otteluvoitollaan. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 308 urheilijaa.

Tomille ja Tommille kokemusta

Tampereen Judon Tomi Heikkinen otteli Latvian tuttua Andrejs Mageria vastaan. Ottelu eteni tasaisena aina puoleen väliin asti, jolloin Magers pääsi heittämään Heikkisen uchimatalla. Magersin hävittyä seuraavan ottelunsa, tippui Heikkinen jatkosta.

"Ottelu alkoi hyvin ja sain ajettua varoituksen ja muutenkin hallitsin matsia aktiivisella ottelulla. Tuhlattuani hyvän sylitilanteen, Magers sai juonesta kiinni ja käänsi ottelun itselleen."

NuJu:n Tommi Valtosen kohtalona oli myös karsiutua ensimmäisen ottelun jälkeen. Tommi otteli Saksan Danny Paul Kieliä vastaan. Saksalainen pääsi hallitsemaan ottelua vahvoilla otteilla. Noin kolmen minuutin ottelemisen jälkeen saksalainen vei Tommia yukon arvoisesti kaksinkamppailun päätteeksi. Lopussa Tommin yrittäessä riskillä tasoitusta Kiel kuittasi Valtosen "höntyilyn" lonkalla ja päätti ottelun ipponilla.

Tommi itse kommentoi: "Saksalainen pääsi hallitsemaan otteissa, enkä oikein missään vaiheessa päässyt ottelun rytmiin kunnolla mukaan"

Eetulle voitto ja tappio

Tamjun Eetu Laamanen aloitti ottelut ja koko sarjan alle 73-kiloa ottelut ranskalaista Zagaevia vastaan. Ottelu oli tasaista vääntöä molempien välillä yrittäessä. Laamanen pääsi heittämään ranskalaista palomiehenpyörällä yukon arvoisesti kolmen minuutin ottelemisen jälkeen. Ranskalainen lisäsi otteluun tempoa ja tasainen meno jatkui. Ottelu ratkesi aivan loppuhetkillä ranskalaisen hyökätessä ristikahvalla ja Laamasen tehdessä te-guruman. Ranskalainen vääntäytyi alastuloon olkapää edellä ja loukkaantumisen seurauksena joutui luovuttamaan ottelun.

Toiseen otteluun Eetu sai vastaansa hyvin otelleen Hollannin Jamie Bennettin. Ottelu oli jälleen tasainen, mutta Laamasta varoitettiin kahdesti ja hollantilainen siirtyi johtoon. Eetu tasoitti ottelun heittäen yukon, tutulla uchimata/lonkkaväännöllä, näin ottelu siirtyi jatkoajalle. Laamasen hyvän hallinnan ja tilanteiden jälkeen yllätti hollantilainen kuitenkin Eetun, vääntäen yukon polvitsodella. Hollantilainen ei edennyt semifinaaliin ja Laamasen päivä loppui tähän.

"Ensimmäinen ottelu oli hyvä ja pystyin pitämään johdon loppuun asti. Toinen ottelu olisi pitänyt voittaa ja paikkojakin oli, mutta tänään ei vain kulkenut, enkä päässyt runttaamaan hollantilaisesta tarvittavia pisteitä."

Juho kiepillä seitsemäs

Tampereen judon Juho Reinvall aloitti alle 60-kilon sarjan Hollannin Van der Ploeggia vastaan. Muutaman lähinnä otetaistelua sisältäneen aloituksen jälkeen Reinvall onnistui hidari-kiepillä ipponin arvoisesti.

Seuraavaan otteluun vastaan tuli Ranskan Montmayeur, jonka kanssa Reinvall joutui kamppailemaan lähes täyden ajan. Ranskalaisen tyytyessä lähinnä otetaisteluun oli Juho ottelussa aktiivisempi osapuoli saamatta kuitenkaan pistesuorituksia. Lopulta Montmayeuria varoitettiin passiivisuudesta, minkä jälkeen ranskalainen tuli päälle vähän turhan ahnaasti, jolloin Reinvallilla oli helppo työ kääntää migi-kiepillä ippon.

Kolmas ottelu oli lopulta sarjan voittanutta Italian Andreolia vastaan. Andreoli oli lähes koko ottelun otteissa edellä, minkä takia Reinvallia varoitettiin passiivisuudesta. Italialaisen vaarallinen palomiehenpyörä tuotti myös yukon arvoisen suorituksen ottelun puolen välin jälkeen. Hyvin liikkunut italialainen sai pidettyä johtonsa ottelun loppuun asti.

Ensimmäisessä keräilyottelussa Reinvall sai vastaansa pitkänhuiskean Sveitsin Deillonin. Sveitsiläisen taktiikkana oli lähinnä pitää Juhoa kaukana pitkillä käsillään. Deillonin passiivinen taktiikka ja Juhon aktiivinen yrittäminen aiheuttivat sveitsiläiselle kaksi varoitusta. Lopussa Juho sai vielä käännettyä toisen yukon sveitsiläisen ryntäilystä.

Toinen keräilyottelu oli Hollannin Claprothia vastaan, josta Reinvall löi pisteitä tauluun lähes jokaisesta aloituksesta. Tomoe-nagella tullut yuko ja kiepillä tulleet kaksi wazaria ratkaisivat ottelun suomalaiselle melko nopeasti.

Reinvallin kuudes ottelu pronssimatsiin pääsystä oli Belgian Senne Wynssin kanssa. Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja hyviä paikkoja oli molemmilla. Erityisesti matossa Reinvallilla oli pariinkin otteeseen hyvä mahdollisuus päättää ottelu käsilukolla. Ottelun keskivaiheilla belgialainen onnistui kuitenkin polvitsodessa wazarin arvoisesti, jonka jälkeen Juho ei pystynyt enää murtamaan belgialaisen kilpikonnapuolustusta.

"Kokonaisuudessaan ihan hyvä päivä, vaikka mitaliinkin olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Italialainen oli tänään parempi, mutta Belgian kaveri olisi pitänyt pystyä voittamaan. Kuudes ottelu rupesi painamaan jo kuitenkin sen verran, että en saanut itsestäni tarvittavia tehoja enää irti."

 

Kisojen jälkeen osa jokkueesta jäi Spa:n leirille.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa