Ahonen, Koponen ja Koukkari valittu European Para Youth Games -joukkueeseen

European Para Youth Games -kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa tulevana kesänä. Suomen joukkue kisoihin on nyt valittu ja yhteensä 32 nuorta paraurheilijaa kuudesta eri lajista pääsevät edustamaan Suomea kotikisoissaan.

Judokoista joukkueeseen valittiin Miro Ahonen Kemistä, Tessa Koponen Turusta ja Jyri Koukkari Oulusta.

EPYG 2019 -kisat järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 25.-30. kesäkuuta. Paikalle odotetaan saapuvan yli 600 osallistujaa ympäri Euroopan. Kyseessä on nuorten monilajikisa, jossa kisataan kahdeksassa eri lajissa; yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, näkövammaisten judo, maalipallo, pyörätuolikoripallo sekä näytöslajina sokkopingis. Tulossa on kaikkien aikojen suurimmat EPYG-kisat - myös Suomen joukkueen osalta.

Suomen joukkue kisoihin on nyt valittu ja siihen kuuluu yhteensä 32 urheilijaa sekä 18 valmentajaa ja taustahenkilöä. Suomen joukkueella on edustus judossa, pyörätuolikoripallossa, pöytätenniksessä, uinnissa, sokkopingiksessä sekä yleisurheilussa.

- Hienoa lähteä kotikisoihin näin suuren joukkueen kanssa! Tämä on hieno mahdollisuus nuorille urheilijoille ja osalle heistä kyseessä ovat ensimmäiset kansainväliset kilpailut. Tulossa on varmasti hienot kisat ja nuoret saavat elintärkeää kansainvälistä kisakokemusta. Kisat ovat oiva tapa myös rakentaa paraurheilijan identiteettiä, kertoo REETA LINDEMAN, Suomen EPYG-joukkueen joukkueenjohtaja.

European Para Youth Games -kilpailuja on järjestetty vuodesta 2011. Suomen kilpailut ovat järjestyksessään viidennet ja samalla myöskin selkeästi suurimmat osananottajamääriltään. EPYG-kisat on tarkoitettu 13-23 vuotiaille paraurheilijoille, jotka ovat vielä urheilu-uransa alussa. Monille urheilijoille EPYG -kisat ovat ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja ja askel kohti ammattimaisempaa urheilua.

Kilpailuohjema ja kisasivut www.epyg2019.fi

Suomen joukkue 27.-30.6.

Yleisurheilu
Vilma Berg, Espoo
Sini Paukkeri (+koripallo), Espoo
Santeri Karvo (+koripallo), Espoo
Jesse Anttila, Tuulos
Iida Lounela, Ilmajoki

Judo
Miro Ahonen, Kemi
Tessa Koponen, Turku
Jyri Koukkari, Oulu

Uinti
Nader Khalili, Vaasa
Ilmari Laitala, Espoo
Ville Nieminen, Hyvinkää
Verneri Eronen, Jyväskylä
Jenna Rajahalme, Nokia
Daniela Sohlman, Vantaa
Ronja Weckström, Helsinki

Pöytätennis
Aaro Mäkelä, Espoo
Aino Tapola, Helsinki
Juha Julmala, Seinäjoki

Sokkopingis
Väinö Rihti, Rusko
Jyri Grönlund, Turku
Jaakko Tulisalo, Helsinki
Solina Rosti, Vantaa

Pyörätuolikoripallo
Sini Paukkeri, Espoo
Santeri Karvo, Espoo
Tero Hovatov, Lahti
Rasmus Korhonen, Tampere
Henri Kössö, Espoo
Lasse Tahkoniemi, Espoo
Aku Kylänpää, Espoo
Tuomas Manni, Lohja
Aleksi Manni, Lohja
Nikke Koskelo, Oulu
Alireza Rezaei, Vantaa
Rebwar Amir, Tampere

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa