Tuomarit yhteiskuvassa. Kuva: EJU

Tuomariraportti U21 EM-kilpailut, Malaga, 16.-18.9.2016

Kisat käytiin 16.- 18.9.2016 Malagassa. Kahtena ensimmäisenä päivänä henkilökohtaiset ottelut ja sunnuntaina, viimeisenä päivänä joukkuekilpailut. Komissiosta olivat paikalla pj. Snijders, de Moor, Metin, Ocko ja Chyurlia. Tuomareita paikalle kutsuttuna 24 eli kuusi tuomaria/tatami.

Torstai-illan tuomarikokouksessa kerrattiin jo monesti tutuksi tulleet sääntöasiat: kumikata, rajatilanteet, silta-alastulot, ne waza, valmentajien käytös, ei siis mitään uutta näin vuoden lopussa. Kokouksessa oli mukana myös sport director Alexandr Jatskevitch, hän oli mukana niin ikään Snijdersin apuna katsomassa ongelmatilanteita otteluissa, ja myös hyväksymässä lopuksi tuomareiden luokituksia.

Ottelut lähtivät omalta osalta hieman nihkeästi käytiin, varsinkin itsestä poispäin menevien suoritusten arvostelu oli vaikeaa, varoitukset sattuivat paremmin kohdalleen. Tilanne jatkui samanlaisena koko kisojen ajan, kesätauko oli ilmeisesti liian onnistunut. Näin ollen ei tarvinnut tuomita mitaliotteluissa.

Kisajärjestelyt, majoitus ja kuljetukset olivat (ainakin tuomareiden osalta) hyvät. Meidän tatamilla oli teknillisiä ongelmia videoinnin kanssa (ei järjestäjien vuoksi, vaan EJU:n laitteiden), valtaosan aikaa toimi vain yksi näyttö, ja pahaksi onneksi samalta puolelta kuin avustavat istuivat, ja pitkiä aikoja olimme ilman kumpaakaan näyttöä.

Kilpailijoiden osalta ei myöskään tullut menestystä, neljälle kilpailijalle kertyi kaksi otteluvoittoa.

Kari Neuvonen

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa