Tuomariraportti seurajoukkueiden EM-kilpailuista 20.12.2014

Kisat käytiin Hollannin Hoofddorfissa/Haarlemissa joulukuun 20. päivänä. Mukana oli 12 naisten ja 17 miesten joukkuetta. Tuomareita oli paikalle kutsuttuna 21, edustaen 15 eri kansalaisuutta. Tuomarikokous oli perinteisesti perjantai-iltana, komissiosta paikalla olivat Achilles, Chyurlia, Hefka ja Ocko. Tilaisuudessa kuunneltiin vain tervetuliassanat ja suoritettiin nimenhuuto.


Kisat alkoivat lauantaina klo 10, neljällä tatamilla. Kisahallissa oli aamusta alkaen mukavasti katsojia. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja niin naisissa kuin miehissäkin oli paikallisen seuran joukkue ottelemassa. Tatameilla matsattiin vuoron perään miesten ja naisten ottelut "aamupäivällä" aina semifinaaleihin saakka. Tuomareita oli kolmella tatamilla  viisi ja yhdellä kuusi, joten joka toisessa ottelussa sai tuomita.

Tuomitseminen tapahtui rytmillä 2-2-1. Parissa ensimmäisessä ottelussa minulla oli vaikeuksia (taas) pisteiden kanssa, ipponit olivat liian herkässä ja wazarit tiukassa. Taidot riittivät tällä kertaa toiseen miesten semifinaaliin, vastakkain astelivat paikallinen Haarlem ja Georgian SGA, ja halli oli jo täpötäysi tässä vaiheessa. Ottelun voitti Haarlem 3-2, ja raivasi tiensä finaaliin. Itse tuomitsin "keskimmäisenä", voitot menivät molemmista kotijoukkueelle. Tämä oli viimeinen kisa vanhalla luokituksella A-B-C, minun luokitus oli B. Tämän vuoden alusta tuomarit luokitellaan numeroin 1-10. Haarlem hävisi finaalin toiselle Georgian joukkueelle 4-1.

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa