Tuomariraportti Nordic Capital judo Challengesta Tukholmasta 8.8.2015

Lauantaina 8. elokuuta kamppailtiin Norjan, Tukholman ja Helsingin koottujen joukkueiden välinen kaupunki-judokisa Tukholmassa. Paikkana oli mitä mainioin Tukholman tori. Kyseinen kisa käytiin nyt toista kertaa ja aurinkoinen sääkin suosi kyseistä tapahtumaa.

Ottelut hikoiltiin kahdella tatamilla ja meitä tuomareita oli yhteensä seitsemän, isäntien "veteraani" Dick Johanssonin johdolla. Tuomaritoiminta tapahtui vanhan käytännön mukaisesti kulmatuomareiden istuessa tatamien nurkissa. Tuomarointi sujui leppoisassa merkeissä ja hyvässä yhteisymmärryksessä, luonnollisesti korjauksia näyttöihin tuli minullakin muutamia.

Jokaisen ottelun jälkeen vaihtui päätuomari, joten tuomarointia riitti mukavan paljon. Kisan voitti niukasti Tukholman joukkue, jossa varsinkin raskaimpien painoluokkien miehet olivat kovia. Suomalaiset ottivat hopeaa ja norjalaiset pronssia. Jostakin syystä tanskalaiset ja (islantilaiset) eivät osallistuneet kyseiseen tapahtumaan. Ensi vuonna tämä kisa voitaneen otella Helsingissä Judo Campin yhteydessä. Siitä sovitaan kuulemma erikseen lähiaikoina.

Seuraava kovempi koitokseni tuomaritehtävissä on todennäköisesti sitten veteraanien MM-kisat syyskuussa Amsterdamissa. LopuksioOrnitologiaa harrastavan tuomarin havainto: vain yksi pulun kakka ja yksi naurulokin kakka jouduttiin pyyhkimään koko kilpailujen aikana tatamilta.

Mika Korpelainen

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa