Tuomariraportti Minskin European Openista 18.-19.8.2018

Kokous perinteisesti ennen kisoja perjantai-iltana. Paikalla oli ”vain” komission johtaja Alexandr Jatskevitch, Vladimir Vostrikovin lento oli myöhässä, samoin kolmella tuomarilla oli ongelmia lentojen kanssa. Jatskevitch toivotti meidät tervetulleiksi kisoihin ja toivoi menestystä sekä suoritti nimenhuudon. Se siitä, kokous kesti n. 15 min, varmaan lyhyin tuomarikokous, missä olen ollut. Meitä tuomareita oli paikalla 22, nuo kolme olivat vielä tulossa eli yhteensä 25 tuomaria neljälle tatamille.

Kisoissa oli mukana 40 kansallisuutta, ottelijoita 272 miestä ja 118 naista. Toisin sanoen miehiä hyvin, naisia melko vähän. Lauantain tuomarointi oli melko hakemista, varsinkin pisteiden suhteen, varoitukset sattuivat paremmin kohdalleen. Olin ollut kv-matolla viimeksi helmikuussa ja Suomessakin viimeksi SM-kisoissa. Liian pitkä tauko oli siis tehnyt tehtävänsä. Mutta vanha lämpenee hitaasti ja sunnuntaina pisteet sattuivat jo paljon paremmin kohdalleen, toki muutama korjaus tehtiin pöydän takaa. Olin molempina päivinä kaksi kertaa avustavana ja sunnuntaina lisäksi keskellä toisessa +100 kg pronssiottelussa. Valkoinen ottelija tuli Ukrainasta ja toinen Venäjältä. Siniselle shido rajan ylityksestä, valkoiselle pistooliotteesta, molemmille yhtä aikaa passiivisuudesta, tämän jälkeen ukrainalaisen ashi-barai, ippon sore made.

Kisa sujuivat järjestelyjen osalta hyvin, nämähän olivat ensi vuoden EM-kilpailuiden (22. – 25.6.2019) esikisat. Kisahallina oli uudehko jäähalli (Chizhovka Areena), johon neljä ottelualuetta mahtui hyvin. Majoituspaikasta kisapaikalle matka kesti 45 – 60 min, tämä on tietysti liian pitkä. Minsk yllätti positiivisuudellaan, tosi siistiä, paljon puistoja ja aivan länsimainen.

Kisat antoivat hyvän ”lämmittelyn” tuleviin alle 21 -vuotiaiden EM-kisoihin Sofiaan.

Kari Neuvonen

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa