Tuomariraportti, Memorial of Kaimu Keerak, 20.11.2016, Tartto

Aamupalaverissa käytiin läpi rajasäännöt ja missä ikäluokissa sai tehdä shimewazaa ja kansetsuwasaa. Yksi lisähuomio oli sidontaan, jos se tapahtui rajalla/turva-alueella. Jos uke yritti paeta ja päätyisi turva-alueen ulkopuolelle, annettaisiin ippon torille.

Ottelualueita oli 8 ja tuomareita 16, eli 2 per tatami. Tiedossa olisi rankka päivä ja ei taukoja. Itsellä oli vähän flunssainen olo ja jotenkin väsynyt. Sovimme parin kanssa että 20 min keskellä ja sitten vaihto avustavaksi. Minä aloitin ja piti todella skarpata, koska olin vähän kuin puoli unessa. Sain kuitenkin hyvän startin ja rauhoitettua mieleni. Aamupäivä meni ilman suurempia tapahtumia, paitsi yksi jossa U13 tytöissä teki yksi venäläinen tyttö käsilukon aivan tarkoituksella hizagatamen, ehdotin hansokumatea ja se myös annettiin pitkän keskustelun jälkeen.

Iltapäivällä alkoi U15 ja U18. Minulla oli hyvä olo onnistuneesta aamupäivästä joten oli helppo jatkaa iltapäivän tuomarointiin. Puolessa välissä iltapäivää hävisi tuomaripari ja jäin yli puoleksi tunniksi yksin tuomaroimaan, onneksi ei tullut mitään ihmeempiä tilanteita. Sitten vaihtui avustava tuomari pari, hän tuntui välillä keskittyvän keskustelemaan tuttujensa kanssa ja joudun muutaman kerran siitä hänelle huomauttamaan, jonka jälkeen hän sen lopetti. Iltapäivä meni hyvin, eikä katsomostakaan/valmentajilta tullut suurempia kommentteja, eli pisteet ja tuomiot olivat olleet onnistuneet meidän matolla. Sain hyvän palautteen kisan jälkeen ja siitä että annoin newasassa aikaa tehdä töitä.

Päivä oli rankka kokonaisuudessa ja illalla oli takki ns. tyhjä. Täytyy sanoa että Virossa on tuomarointitaso noussut. Ei ollut enää niin paljon kotiin päin vetämisiä kuin joskus aikaisemmin.

 

Jouni Kähärä
 

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa