Junior European Cup Berliini 28.-29.7.2018

Kaj-Peter Pesonen:

Matka alkoi perjantaina aikaisin aamulla kohti Berliiniä. Lennon lähtö klo 11.30. Saavuimme perille hyvissä ajoin.

Kun hotelliin saavuttiin kuumana päivänä, ilmoitettiin hotellin ilmastointi olevan rikki. Tämä olikin mielenkiintoinen uutinen, kun muistelin kisahallia. Heh! Siellä ei ilmastointia laisinkaan ja arviolta 45 astetta sisällä.

Henrin kanssa käytiin keskustassa pyörimässä ja nauttimassa kesäisestä Berliinistä. Tuomaripalaveri alkoi klo 20. Kisailijoita 535, 38 maasta. Tuomareita n. 30.

Lauantai: Yön hikoilun jälkeen viileä suihku, aamupala, jälleen suihku, puku päälle ja kohti kisahallia, Henrissä havaittavissa pientä jännitystä. Heh!

Kisahalli oli aamulla valmiiksi lämmin; pitkä ja hikinen päivä tiedossa siis. Ja sitä se oli.

Tuomarointini alkoi loistavasti, joka jatkui mielestäni koko päivän. Keskellä 10 kertaa ja avustavana 20 kertaa. Pronssiottelussa tuomarina ja avustajana sekä avustajana finaalissa. Kisan jälkeen pientä tarjoilua ja hotelliin suihkuun.

Sunnuntai: Aamutoimet. Hallilla pieni palaveri, jossa painotettiin tiimityötä ja että valmentajat on pidettävä kurissa sekä varoituksiin kiinnitettävä myös huomiota.

Aloitin matolla, Cortes totesi, että loistavaa työtä, jatkoit siitä mihin eilen jäit. Kohotti kyllä mieltä ja jatkui koko päivän mitaliotteluihin asti. Tuomarina yhdeksän kertaa ja avustavana 18 kertaa.

Kerran pronssiottelussa avustavana ja kerran finaalissa. Kilpailun jälkeen kehuttiin tuomareita, myös kansallisia tuomareita ylistettiin kiitoksin.

Muutaman kollegan kanssa raitsikalla Alexander Plats alueelle markkinoille nauttimaan, kunnes oli pakko palata hotelliin nukkumaan. Aamulla aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja paluu kotiin työn arjen äärelle.

Henri Mylly:

Matkustaminen alkoi minulla jo torstaina, kun siirryin Kajaanista Ouluun. Oulusta lensin perjantai aamuna Helsinkiin ja Helsingistä lennettiin porukalla Berliiniin. Berliinissä pitikin sitten löytää allekirjoittaneelle kengät, ettei tarvinnut mennä tuomaripalaveriin remmisandaaleissa. Ensi kerralla osaankin sitten varautua tuomaripalaverin smart casualiin paremmin. Minut sijoitettiin matolle yksi. Muut maton tuomarit olivat Italiasta, Liettuasta, Hollannista, Yhdysvalloista ja kolme Saksasta.

Lauantai: Kisapäivän alussa havaitsin itsessäni positiivista jännitystä, joka laukesi ensimmäisen ottelun jälkeen. Meidän matolla ottelivat pienet painoluokat ja tuomitseminen sujui hyvin koko päivän. Lauantaina sain tuomita kahdeksan ottelua keskellä, 15 avustavana sekä pronssiotteluissa kahdessa avustavana. Nerokas systeemi, että kone arpoo tuomarit otteluihin; en tätä aikaisemmin tiennytkään.

Sunnuntai: Katastrofin ainekset olivat ilmassa kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen. Jokainen piste pyyhittiin pois ja tuntui, että en osannut tätä lajia enää ollenkaan. Kolmannen keskellä tuomitun ottelun jälkeen komission Hempel tulikin kysymään, että mikä minua vaivaa, kun lauantaina kaikki meni niin hyvin. Pienen päässä käydyn keskustelun ja mietinnän jälkeen hoksasin, että olen liian lähellä ottelijoita. Seuraavissa otteluissa aloinkin nähdä paremmin, kun otin etäisyyttä matsaajiin. Loppupäivä sujui hyvin, päivän saldona kahdeksan ottelua keskellä, 20 avustavana ja kolmessa pronssiottelussa avustavana. Loppupalaverissa kansallisia tuomareita kiitettiin hyvästä tasosta, joten uskon, että päivä meni lopulta hyvin.

Kokonaisuudessaan todella opettavainen reissu oman tuomaroinnin kehittämiseksi.

 

Terveisin Kaj-Peter Pesonen IJF-B ja Henri Mylly

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa