Säännöt ja tulkinnat

Säännöt suomeksi!

IJF:n säännöistä (liite D, SOR) on saatu viimeinkin virallinen suomenkielinen käännös vapaaehtoistyönä valmiiksi. Toivottavasti säännöt pysyvät samanlaisina jonkin aikaa. Mikäli käännöksessä joku kohta jäi mietityttämään, voi asian tarkistaa alkuperäisestä englannninkielisestä IJF SOR dokumentista (appendix D) sivun alalaidasta.

IJF Sport and Organisation Rules (SOR) FIN version 08.07.2020.pdf


Viimeisimmät sääntötulkinnat löytyvät englanninkielisinä Kansainvälisen Judoliiton (IJF) nettisivuilta sekä alla olevasta liitteestä (IJF SOR Sport and Organisation Rules -dokumentin liitteestä D Refereeing rules, 8.7.2020).

Vuoden 2018 alusta voimaan tulleet sääntömuutokset on kerrottu uutisessa http://www.judoliitto.fi/tuomarit/ajankohtaista/uudet-kilpailusaannot-tulevat-voimaan-1.1.2018/. IJF on päivittänyt sääntötiivistelmää maaliskuussa 2018, joka löytyy sivun alalaidasta (Explanatory guide of the judo version 9 March 2018).

Kansainvälinen Judoliitto on julkaissut 30.1.2019 (Executive Committeen päätös 17.1.2019) tarkennuksen newaza/tachiwaza -tilanteista (ks. alla oleva IJF referee rule clarifications pdf-tiedosto).

Sääntötulkintoja on selvennetty myös kahdessa tuomariseminaarissa tammikuussa 2019 Itävallan Mittersillissä (linkki raporttiin) ja maaliskuussa 2019 Turkin Antalyassa (linkki raporttiin). Seminaareissa on käyty videoklippien avulla nykytulkinnat läpi. Linkit ensimmäisen ja toisen seminaariin videoihin.

Kansallisissa Ne waza-kilpailuissa käytettävät ottelusäännöt löytyvät tämän sivun alalaidasta. Sääntöjä on päivitetty 15.3.2019.

Alle 11-vuotiaiden nuorten erityissäännöt on esitetty alla olevassa dokumentissa, joita sovelletaan kansallisissa kilpailuissa. Sääntöjä on päivitetty 5.6.2019. Säännöt on käännetty myös venäjäksi.

IBSA:n (International Blind Sport Association) englanninkieliset judo-ottelusäännöt löytyvät alla olevasta pdf-tiedostosta. Katso myös tuomariraportti IBSA Judo Tashkent Grand Prix -kilpailusta 23.-24.9.2019.

Ladattavat tiedostot: