Suomalaistuomaria ei nähdä sunnuntaina Budapestissa alkavissa judon MM-kilpailuissa

”Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan.”

Jotkut ovat huomanneet, etten ollut tuomarina EM:issä enkä Kazanin Grand Slamissa. En osallistu myöskään sunnuntaina Budapestissa alkaviin judon MM:iin. Syynä on huhtikuun alussa erittäin lievin oirein sairastettu korona ja sen aiheuttamat positiiviset PCR-testitulokset. Vaikka olen toipunut taudista jo viikkoja sitten täysin, enkä ole nykyisen tietämyksen mukaan tartuttava, niin silti kisojen ennakkotestit antavat edelleen positiivisen PCR-tuloksen. Koska kisojen sääntöjen mukaan ennen kisaa pitää saada kaksi negatiivista koronatestiä, estää yksikin positiivinen tulos kisaan osallistumisen, aiheuttuipa testitulos sitten vaikkapa elimistössä hengaavista tuhoutuneista viruksen jämistä. Ajattelin testitulosten jo muuttuneen negatiivisiksi, mutta ei! Pettymys on kova!

Erityisesti tämä MM:ien peruuntuminen on minulle kova isku, sillä juuri tämä kisa olisi ollut erittäin tärkeä valmistautumiskisa olympialaisia ajatellen. Harjoituksen puutteen lisäksi lisäjännitysmomentin olympialaisosallistumisen ylle luo testausproseduuri: Mitäpä jos saan olympialaisten ennakkotesteissä tai vaikkapa Tokioon saavuttaessa positiivisen tuloksen? Se tarkoittaa kisan peruuntumista - pahimmassa tapauksessa parin viikon eristystä tokiolaisessa hotellihuoneessa.

Hain perjantaina Olympiakomiten tarjoaman ensimmäisen rokotuksen ja toinen tulee kesäkuun lopussa. Siltikään osallistumiseni ei ole varmaa, mikäli tämä pirullinen linja jatkuu ja annan positiivisen tuloksen ennakkotesteissä tai perillä Tokiossa. Olympialaisosallistumiseni kannalta se olisi katastrofaalista. Toivottavasti ajan kuluminen ja tämä rokotussarja saa tulokset näyttämään negatiivista.

No, miten tästä eteenpäin? ”Tuntemattoman sotilaan” luutnantti Aution sanoin: ”Ei saa jäädä tuleen makaamaan!”. Minun on valmistauduttava olosuhteiden suhteen parhaalla mahdollisella tavalla ja se tarkoittaa MM-otteluiden varjotuomarointia ja analysointia kotona. Käytännön tuomarointia treenaan MM:ien kahdeksan päivän sijaan yhtenä päivänä Ideaparkissa 12.6. järjestettävässä lasten ja nuorten harjoituskisassa. Toivottavasti sinne tulee paljon porukkaa, että  pääsen/pääsemme harjoittelemaan tuomarointia mahdollisimman monissa otteluissa. Vaikka olympialaisiin valmistautuminen on sujunut kaikkea muuta kuin hyvin ja suunnitellulla tavalla, niin tästä huolimatta teen parhaani, jotta olympiaunelman mahdollisesti toteutuessa olen parhaassa mahdollisessa tuomarointikuosissa. 

Pidetään sormet ristissä ja lippu korkealla. 

Loppujen lopuksi kaikella on kuitenkin tarkoituksensa!

Veli-Matti Karinkanta

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa