Kari Neuvosen viimeinen matsi: Aku Laakkonen-Martti Puumalainen (molemmat Meido-Kan), avoin sarja

Tuomari Kari Neuvosen jäähyväiskisa - Kähärän perheestä puolestaan isä ja tytär jakoivat tuomioita

Viikonloppuna 3.-4.10.2020 Orimattilassa järjestetyt SM-kisat olivat suomalaisen tuomarilegenda Kari Neuvosen viimeiset kisat judotuomarina. Tuomarikomission Veli-Matti Karinkanta muisti Karia kisan avajaisseremoniassa pienellä lahjalla, ja yleisö sekä kisan toimitsijat palkitsivat hänet raikuvin aplodein seisten.

Kari Neuvonen on tuominnut kolmet MM-kisat sekä toistakymmentä aikuisten ja nuorten EM-kisaa. Kari on aloittanut judon 1970-luvun alkupuolella, ja nykyisin hänellä on 6. danin musta vyö. Hän on järjestyksessä toinen suomalainen tuomari, jolle on myönnetty kansainvälinen A-lisenssi. Judon eteen tehdystä työstä Kari Neuvoselle on myönnetty Liikunnan ansioristi vuonna 2018 sekä Suomen judoliiton korkein ansiomerkki, kultainen ansiomerkki kultaisin lehvin vuonna 2015. Viimeisen kisan jälkeen Kari totesi, ettei ainakaan vielä ole haikea olo. 65 vuoden ikä tuli täyteen, mikä merkitsi tuomaroinnin loppumista. Hän kuitenkin jatkaa mm. tuomarikurssien vetämistä.

Viikonlopun SM-kisoissa tuomitsivat otteluita myös isä ja tytär. Jouni Kähärä ja Sara Kähärä ovat toimineet pitkään Orimattilan judoseurassa, vaikka nykyisin vaikuttavatkin muissa seuroissa. Suomen nuorin A-tuomarilisenssin omaava Sara on 21-vuotias, eikä hänen nykyisen lisenssimerkkinsä tikkaukset ole vielä kovin kauaa ehtineet vanhentua ennen aikuisten SM-kisoja. Hän suoritti A-lisenssin aiemmin helmikuussa pidettyjen nuorten SM-kisojen yhteydessä. Judotuomarina toimiva isä Jouni Kähärä myhäili kisan jälkeen tyytyväisyyttä, kun molempien tuomaroinnit sujuivat hyvin. Saralla on hyvät mahdollisuudet edetä kilpailutaustansa ja nuoren ikänsä vuoksi kansainvälisen tason tuomariksi.

Tuomareille Suomen mestaruuskisoista teki haastavan koronaepidemian vuoksi harvakseltaan järjestetyt kisat eli tuntuman löytämiseksi joutui tekemään normaalia enemmän töitä. Sama tilanne oli toki ottelijoillakin.

Tuomarikomissio kiittää Karia tuomaritoiminnan eteen tehdystä pitkäaikaisesta ansiokkaasta työstä!

    Jaa Facebookissa