Tuore IJF-B-tuomari Samuli Kipronen.

Samuli Kiproselle kansainvälisen tuomarin B-lisenssi

Samuli Kipronen on suorittanut 8.-9.7.2017 Puolan Gdyniassa käydyssä junioreiden Eurooppa cupissa kansainvälisen judotuomarin B-lisenssin eli IJF Continental-lisenssin, joka oikeuttaa tuomaroimaan EJU:n järjestämissä kilpailuissa.

Samuli kommentoi lisenssikoeviikonloppuaan seuraavasti:

Perjantaina klo 14 alkoi kokelaiden osalta hommat aloituspalaverilla ja nimenhuudolla. Kokelaita oli saapunut paikalle 16 maasta yhteensä 23. Tästä jatkettiin kieli ja sääntö -osuuteen. Omalta osaltani kieli ja säännöt oli todettu kelvollisiksi noin kymmenessä minuutissa. Seuraavana oli kisoihin kuuluva normaali tuomaripalaveri illalla arvonnan jälkeen. Kokelaat oli tatameilla 3 ja 4. Minä olin tatamin 4 ryhmässä, jossa oli 12 kokelasta. Otteluita oli siis tiedossa aika harvakseltaan, siihen mitä oli parissa edellisessä turnauksessa ollut. Lauantaina olin hieman jännityksestä jäässä, kun menin tatamimme toiseen otteluun matolle. Kaiken muun tarkistin normaalien rutiinien mukaan, mutta se jäi huomaamatta että ottelijat tulivat väärille puolille. No, asia korjattiin kun mattoamme tarkkaillut komissaari huomasi tilanteen. Lauantain ottelut eivät tarjonneet mitään loistokasta judoa ja kaikki neljä ottelua mitä olin päivän aikana keskellä menivät golden scorelle. Annoin koko päivän aikana vain kaksi wa-zaria ja kuusi tai seitsemän shidoa. Tunnelma lauantain jälkeen oli hiukan kaksijakoinen, en saanut paljoakaan palautetta komissaareilta, eivätkä he käyneet ottelujeni aikana korjaamassa tai tarkistamassa yhtään tilannetta. Toisaalta olin onnistunut venyttämämään neljä ottelua jatkoajalle.

Sunnuntain palaveri aamusta oli lyhyt ja sanoma oli ettei 0-0 pisteillä olevia otteluita pidä päästää jatkoajalle, mutta tuomaroinnin tasoon yleisesti oltiin tyytyväisiä. Sunnuntaina sain alkuotteluissa myös neljä ottelua ja finaaleissa yhden pronssiottelun. Ottelut olivat parempaa judoa kuin lauantaina ja yhden wa-zarin korjasin kahteen kertaan, eli ensin pois avustavien toimesta ja sitten takaisin komissaarin toimesta. Sunnuntaina vain pronssiottelu meni jatkoajalle, mutta sekin onneksi päättyi kohtuullisen nopeasti kuristukseen. Otteluiden jälkeen pidettiin nopea palaveri, jonka jälkeen kokelaita kehoitettiin siirtymään hotellille odottamaan. Tästä alkoi omalta osaltani viikonlopun piinallisin ajanjakso. Jännitys oli käsin kosketeltavaa ja noin puolen tunnin odotus hotellilla tuntui järjettömän pitkältä. Lopulta saimme yksitellen tietää, että kaikki kokelaat läpäisivät kokeen ja saimme huokaista helpotuksesta. Pitkään odotettu tilaisuus ja kokeen läpäiseminen tuntui todella hyvältä ja olo on erittäin helpottunut. Kirjoitan reissusta vielä tarkemman raportin, tässä vaiheessa kaikille apua, tukea, neuvoja ym. antaneille todella suuri kiitos! Uusi ovi on auki ja matka jatkuu...

Suuret onnittelut Samulille hienosta suorituksesta ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!
 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa