Kansallinen katakilpailu 18.2.2012 Oulu

Tulokset:

Nage-no-kata:

1. Pasi Oinas – Mika Salsoila 413 pistettä /76%

2. Eero Pelkonen – Harri Pelkonen 291 pistettä /54%

3. Harri Pelkonen – Eero Pelkonen 287 pistettä /53%

Katame-no-kata:

1. Mikko Tuominen – Samu Laitinen 454 pistettä /84%

2. Juha Turunen – Paavo Häkkinen 406 pistettä /75%

3. Hannu Toppila – Ari Kalaja 313 pistettä /58%

Kime-no-kata:

1. Jouni Korkka - Pasi Oinas 540 pistettä /78%

Juno – kata:

1. Henna Ahola - Jonna Marttila 425 pistettä /79%

2. Jonna Marttila – Henna Ahola 413 pistettä /76%

Oulun Judokerho järjesti Hiukkavaaran judokeskuksessa kata-kilpailut ja ilahduttavasti osanottajia tuli aivan Euroopan huipulta.  Tikkurilan Judokat ja Hollolan Judo lähettivät parhaan edustuksen Ouluun ja nähdyt katat olivatkin hienoa katsottavaa.

Tulosluettelo ja linkit arvosteluihin.

         EM-pronssia voittaneet Hollolan Mikko Tuominen ja Samu Laitinen esittivät tehokkaan ja loogisesti etenevän katame-no-katan, josta tuomarikolmikko Jaakko Hannula, Arttu Laitinen ja Seppo Kontio loihti komeat pisteet 454 kaikkien nähtäville.

   Hyvän katan esitti myös toiseksi tullut pari Tikkurilan Juha Turunen – Paavo Häkkinen pisteillään 406.  Kolmanneksi sijoittui Raahen Hannu Toppila – Ari Kalaja.  Raahelaiset olivat innoissaan ensimmäisistä kilpailuista ja päätuomari Jaakko Hannula näki heissä potentiaalia aina SM-kisoihin asti.

-          Lähdemme SM-kisoihin, jos vain saamme muut asiat kuntoon. Intoa meillä on, Ari Kalaja kuittasi kysymykset osanotosta Lohjan kisoihin.

  Nage-no-katassa pelin avasi kokeneet ja Euroopan mestaruuskilpailuissa mitalipallia kolkutelleet Tikkurilan Pasi Oinas ukenaan Mika Salsoila.  Miesten kokemus näkyy otteissa – liikkeet ovat harkittuja ja loppuun asti mietittyjä.  Pistemäärä 415 toi vakuuttavan voiton.

   Mutta hyvän debyytin tekivät Oulun Judokerhon Harri Pelkonen ja Eero Pelkonen.  Miehet esittivät katan molemmin päin ja eroa tuli vaivaiset neljä tikkiä Eeron torin roolin eduksi.

-          Minua ei ole koskaan ennen jännittänyt näin paljoa.  Mutta fiilikset ovat todella hienot, Harri Pelkonen kommentoi ensi tunnelmiaan esityksensä jälkeen.

  Juno-kata nähtiin Oulussa ensimmäistä kertaa.   Tikkurilan Jonna Marttila ja Henna Ahola saapuivat muun etelän porukan mukana Ouluun.  Tytöt suorittivat katan molempien toimiessa molemmissa rooleissa ja paremmaksi tuomarit arvioivat Hennan torin ja Jonnan uken roolin.  Tosin pisteissä eroa oli vain 12 tikkiä.

-          Fiilingit ovat mahtavat.  Tämä oli ensi esiintyminen toisin päin – siis Henna torina ja minä ukena.  Kiitokset Oulun Judokerhon järjestelyistä, Jonna Marttila lausui kisojen jälkeen.

   Kimeno-katassa oli vain yksi pari Tikkurilan Jouni Korkka – Pasi Oinas.  Mutta esitys oli sitäkin vakuuttavampi.  Jouni pelkäsi jalkansa puolesta, mutta peloista huolimatta kata meni loistavasti.  Pisteitä kertyi 540.

-          Oli hienoa tulla Ouluun.  Kata on myös taistelua itsensä kanssa.  Pitää voittaa paljon omassa sisimmässään, jotta voi astua tatamille esittämään taidetta, jota muut katsovat ja jotkut jopa arvostelevat, Jouni Korkka tunnelmoi esityksensä jälkeen.

  Dan-kollegion puheenjohtaja Mikko Tuominen kertoi Suomen katakilpailijoiden tason olevan aivan palkintokorokkeen tuntumassa kaikissa katoissa.  – Ei tarvita kuin pieni ryhtiliike niin mitaleja tulee.  Kata sopii kaikille, mutta erityisesti niille jotka ovat lopettaneet kamppailu-uransa ja tuntevat vielä rinnassaan kilpailuvietin purevan.  Ikärajaa ei ole, Mikko Tuominen kommentoi.

   Tuomisen kanssa jo sovittiin, että vuoden kuluttua helmikuussa 9.päivä lauantaina pidetään kata-kilpailut Oulussa, mutta suuremmalla pohjois-suomalaisella edustuksella.

Kuvat ja teksti : Matti Tieksola

 

 

    Jaa Facebookissa