Muistio Hampurin coach meetingistä 25.2.2008

Saksan SWC:n jälkeen pidettävälle EJU:n järjestämälle valmentajatapaamiselle osallistui suomalaisvalmentajista päävalmentaja Jukka-Pekka Metsola sekä naisten valmentaja Mika Mukkula. Asialistalla oli mm. esitys kv. kilpailukalenteriksi vuosille 2009-2012.

EJU:n sportsdirector Densing White toivotti valmentajat tervetulleiksi. Paikalla olivat lisäksi EJU:sta sports direktoreista Daniel Lascau ja Inrek Perttelsson.

Seuraavassa kooste käsitellyistä aiheista:

- Huhtikuisista Lissabonin EM – kilpailuista on tulossa reaaliaikaista internet lähetystä. Katselijoilla on mahdollisuus valita ottelu neljältä eri matolta. mainittakoon että tämänvuotisen Pariisin turnauksen internet TV lähetystä seurasi 600.000 katsojaa. Internet TV:n lisätessä suosiotaan sen etuna pidettiinkin suuria katsojamääriä, joka lisää kiinnostavuutta myös sponsoreiden suuntaan.

- Kilpailukalenteri esitys vuosiksi 2009 - 2012 noudattelisi olympiakarsintaturnausvuonna tutuksi tullutta kaavaa. EM-kilpailut olisivat keväisin viikolla 15 ja MM-kilpailut syksyllä viikolla 32. Huomioitavaa onkin että MM-kilpailut tullaan ensivuodesta alkaen järjestämään joka vuosi.

- SWC:t järjestettäneen tulevinakin vuosina kevätkaudella Ranskassa, Saksassa ja Venäjällä sekä syksyisin Hollannissa. World cupit pysyisivät samoilla paikoilla kuin olympiakarsinta vuonna, järjestäjämaita vaihdellen. Marras-joulukuun vaihteeseen sijoittuvat Kiinan, Korean ja Japanin turnaukset leireineen tullaan järjestämään vuosittain myös seuraavan olympiadin aikana.

- Keskusteltiin olympiakarsintajärjestelmän saamista eurooppalaisille oikeudenmukaisemmaksi. Tämän hetkinen kiintiö eurooppalaisjudokoiden osalta on varsin pieni suhteutettuna menestykseen MM-kilpailuissa muihin maanosiin verrattuna.

- Tulevaisuudessa on keksittävä keinoja lyhentää maailman cuppien ottelupäivää. Erilaisista vaihtoehdoista keskusteltiin. Esimerkkeinä mainittiin mm.otteluajan muuttaminen, keräilyotteluiden otteluajan muutos, SWC osakilpailuihihin osallistumiskriteerit ( ranking sijoitus), ottelupäivien lisäys ym. Joka tapauksessa, tilanne on urheilijoiden kannalta kestämätön ja siihen on tulossa muutoksia.

- EJU on luvannut avustaa pieniä jäsenmaitaan kansainvälisten harjoitteluolosuhteiden takaamiseksi olympialaisiin valmistautuville judokoille, maiden niin halutessa.

Lissabonin EM- kilpailujen jälkeen IJF pitää kokouksensa Dubaissa, jossa on määrä käsitellä mm. seuraavan olympiadin kalenterisuunnitelmaa.

Muistion koostivat Jukka – Pekka Metsola ja Mika Mukkula

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa