20-vuotiaiden nuorten huippuryhmä

Alle 20-vuotiaiden valmistautumiskilpailuihin varattua tukea jaetaan vuonna 2008 pääsääntöisesti vain urheilijoille, joilla on parhaat mahdollisuudet hankkia ikäryhmän arvokilpailupaikka tai jotka ovat sen jo hankkineet.

Suunnitelmissa on luokitella valmennusryhmän urheilijat kilpailumenestyksen ja valmentautumisen mukaan huippu- ja haastajaryhmään. Huippuryhmän urheilijat saisivat halutessaan oikeuden osallistumalla ”World Cup” -näyttökilpailuihin hakea mahdollista arvokisapaikkaa ja menestystä arvokilpailuissa. Haastaja-ryhmälle suositeltaisiin pohjoismaisen tason kilpailuja ja mahdollisesti joitakin ”World Cup” – tason kilpailuja huippuryhmää suuremmalla omavastuulla, jos joukkueessa on tilaa.

Huippuryhmään pääsyn valintakriteerit

• riittävä kilpailumenestys, urheilija osoittaa kiistattomasti olevansa vähintään pohjoismaisen tason huippu täyttäen mitaliodotukset seuraavissa kilpailuissa omassa ikäluokassaan: Eestin avoimet, PM, SWOP ja FJO sekä pystyvänsä mitali- ja pistesijoituksiin ”World Cup” -kilpailuissa
  • ammattimainen suhtautuminen valmentautumiseen, mikä tarkoittaa, että sitoutuminen harjoitteluun on suunnitelmallista ja tavoitteellista
  • harjoitteluolosuhteet ja taloudellinen panostus ovat riittävät valmennus-ohjelman toteutukselle
  • urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja
  • opiskelu huomioidaan valmennussuunnitelmassa
  • asenne vastaa tavoitteita ja näkyy käytännön valinnoissa

Valmennuksen johtoryhmä hyväksyy urheilijat huippuryhmään.

Urheilijoilta edellytetään seuraavia toimia:

- osallistumista valmennusjohdon suosittamiin kotimaisiin kilpailu- ja

leiritapahtumiin eli sitoutumista liiton valmennus- ja kilpailusuunnitelmaan

- harjoittelun suunnitelma- ja seurantakaavakkeiden sekä muiden mahdollisten

lomakkeiden täyttämistä ja palauttamista ajallaan

- urheilijasopimuksen allekirjoittamista, sopimus sisältää antidoping-pykälän

Tuen käyttö

Myönnetty tuki otetaan huomioon urheilijoita laskutettaessa, ja hoidetaan keskitetysti liiton toimiston toimesta. Hyvitys suoritetaan vasta sen jälkeen, kun urheilija on palauttanut valmennussuunnitelman, urheilijasopimuksen ja muut asiaa koskevat tarvittavat tiedot.

Valmennuksen johtoryhmä pitää oikeuden keskeyttää tuen maksamisen, jos urheilija loukkaantuu tai ilmenee jonkin muu syy keskeyttää tuen maksaminen.

Ryhmien nimeämisen tarkoituksena on tukea nuorten harjoittelua ja kilpailuihin valmistautumista.

Ehdokkaat Huippuryhmään 3/08

Nimi Painoluokka Saavutukset 2007/08 U20 ryhmässä

Anni Ikälä N-52 Fjo 1., Swop 2., Eesti08 2.

Pinja Hautanen N-52 Swop 3.-52, Pm 1.-52, Fjo 2.-57

Annina Könönen N-52 Swop 3. -57, Eesti08 3. -52

Tiia Suo-Yrjö N-52 WC 2., WC 3., swop 1., Eesti08 1.

Riia Turpela N-63 WC 3., Fjo 2., Eesti08 3.

Petri Luukkonen M-55 Swop 1., Eesti08 3.

Vadud Balatkhanov M-60 Eesti08 3.

Jere Rantanen M-66 Fjo 3., Eesti08 3.

Risto Turunen M-66 Fjo 2.

Samuli Havas M-73 U17 EM 3., Eesti08 3.

Pasi Tuomela M-81 Fjo 3., Pm 3.-73

Hiski Kaikkonen M-81 Swop 3., PM 2.-73

Ahmed M’Sakni M-90 Fjo 3.

Mikko Sykkö M-90 WC 3., Eesti08 1.

Markus Pekkola
Nuorten valmentaja