Mitä voi tehdä, jos kokee seksuaalista häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä?

Asia pitää ottaa puheeksi jonkun luotettavaksi koetun aikuisen kanssa. Nuoren urheilijan kannattaa puhua asiasta aina vanhemmilleen, mutta jos se tuntuu vaikealta voi asiasta kertoa myös jollekin seuran aikuiselle.

Jos asian puheeksi ottaminen omien vanhempien tai seuran aikuisten kanssa ei johda toivottuun tulokseen, on tarjolla useita vaihtoehtoja kysyä neuvoa tai pyytää apua. Näitä ovat esimerkiksi:

Et ole yksin -palvelu on urheilujärjestöjen ja Väestöliiton yhteinen palvelu, josta urheilun parissa toimivat ihmiset voivat kysyä neuvoa. www.etoleyksin.fi

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n Ilmo -palveluun voi tehdä ilmoituksen epäasiallisesta käytöksestä. www.suek.fi

Judoka voi aina olla yhteydessä myös Judoliittoon. www.judoliitto.fi

Tärkeintä on, että urheilija ei jää yksin pohtimaan asiaa, vaan ottaa sen puheeksi. Häirintää kokenut henkilö ei ole koskaan syyllinen häirintään. Epäasiallista käytöstä ei tarvitse sietää.