Seuravalmentajien verkosto 23.11. | etäyhteys klo 19

Seuravalmentajien verkosto käynnistyi toukokuussa 2020. Verkostoon voi tulla mukaan joustavasti. Kun olet kerran ilmoittautunut mukaan verkostoon, saat jatkossa kokouslinkin aina tuleviin kokouksiin. Verkosto on tarkoitettu seurojen ohjaajille ja valmentajille.

Syksyn 2021 ensimmäinen seuravalmentajaverkosto järjestetään etäyhteyksin tiistaina 23.11. klo 19-20:45.

Etätapaamisen aiheena on ’Lasten ja nuorten sitouttaminen judoharjoitteluun'. Lisäksi käydään lyhyesti Judoliiton valmennuksen ajankohtaiset asiat läpi.

Vuoden 2018 LIITU-tutkimuksen mukaan merkittävimmät syyt urheiluharrastuksen lopettamiselle 11–15-vuotiailla olivat omaan lajiin kyllästyminen, se ettei nuori viihtynyt harjoitusryhmässä tai ettei harrastaminen ollut tarpeeksi innostavaa. Ihmisen sisäisellä motivaatiolla ja sitoutumisella on todettu olevan vahva yhteys. Koska sitoutuminen on ihmisen psyykkinen ominaisuus, jonka rakentuminen vaatii aikaa sekä oikeanlaisia ympäristötekijöitä voidaan nämä oikeanlaiset ympäristötekijät kohdistaa niihin asioihin, jotka tukevat ihmisen sisäisen motivaation syntymistä. Miten siis valmentaja voi tukea lapsen ja nuoren motivaation syntymistä ja säilymistä?

Tämän kysymykseen etsimme vastausta Tampereen Judon Anni Bergmannin johdolla, jonka Pro gradu -tutkielma "Lasten ja nuorten sitouttaminen judoharrastukseen" on juuri julkaistu.

Tapaamisen alustava aikataulu:

klo 19:00-19:30 kuulumiset ja Judoliiton valmennustoiminnan ajankohtaiset asiat

klo 19:30-20:00 Lasten ja nuorten sitouttaminen judoharrastukseen, Anni Bergmann

klo 20:00-20:45 ryhmätyö, purku ja lopetus

 

Voit liittyä tapaamiseen ilman ennakkoilmoittautumista tästä ZOOM-linkistä.

Ohjeita Zoomin käyttöön:

  • Liity linkin kautta mielellään muutamaa minuuttia ennen tilaisuuden alkamista, jotta pääsemme aloittamaan aikataulussa.
  • Jos käytät laitteellasi Zoomia ensimmäistä kertaa, pyytää se linkin klikkaamisen jälkeen lataamaan ohjelman (tähän menee vain pari ”ok”-klikkausta), jonka jälkeen pääset suoraan sisälle kokoukseen.
  • Osallistu kokoukseen koko nimelläsi ja seurasi nimellä (Etunimi Sukunimi Seura). Nimeä pääsee vaihtamaan oman ruudun oikeasta yläreunasta (kolme pistettä) avautuvasta valikosta -> Rename.
  • Pidä oma mikrofoni mykistettynä silloin kun et itse puhu (mahdollinen taustamelu häiritsee muuten kuulumista kaikille). Mikrofonin voi sulkea näkymäsi alalaidasta "mute".
  • Ääniasetuksia voit säätää alalaidan mikrofoni -painikkeen vieressä olevasta ^-merkistä. Jos käytät esim. kuulokkeita huomaa valita asetuksista oikea laite.

 

Seuravalmentajien verkosto

Verkosto on tarkoitettu judoseurojen ohjaajille ja valmentajille sekä kaikille judovalmennuksesta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittyä valmentajana tai ohjaajana, viedä oman ryhmänsä valmennusta eteenpäin tai muutoin on kiinnostusta kehittää seuran valmennusta. Valmentaja- ja ohjaajakokemuksella ja sillä kuinka pitkään olet toiminut lajin parissa ei ole merkitystä.

Verkostotapaamiset ovat ilmaisia.

 

Ilmoittautuminen seuravalmentajien verkostoon (uudet jäsenet, vanhat saavat automaattisesti linkin)

Seuravalmentajien verkostolle on perustettu oma Teams-kanava. Verkostoon ilmoittautuneet:

  • Saavat kutsun sähköpostitse verkoston etäyhteys-tapaamisiin. Etäyhteys-tapaamisia järjestetään noin nelisen kertaa vuodessa, arki-iltaisin.
  • Kun verkoston osallistujalla on käytössään Teams-sovellus, hän näkee verkoston keskustelut Teams-kanavalla ja hänellä on mahdollisuus keskustella Teams-kanavalla.

Kokouspäivään klo 12 mennessä Seuravalmentajien verkostoon ilmoittautuneet saavat kokouslinkin. Kun ilmoittaudut yhden kerran, saat kokouslinkin kaikkiin tuleviin Seuravalmentajien verkoston tapaamisiin.

Tapahtumakategoria