Kuntojudo

Kuntojudo DVD 29,90 €

Kuntopallon viisi eri liikerataa - Heikki Lähteenkorva (5. dan) on kehittänyt uudentyyppisen viiteen eri liikerataan perustuvan harjoitusmuodon nimeltään ” Kuntopallo”, jossa ideana on kuvitella vastustaja palloksi, joka lähtee liikkeelle jommankumman voimasta ja sitä pyöritetään kiihtyvällä nopeudella lopputuloksena onnistunut heitto. Idea pohjautuu horjutukseen, jossa perinteisen japanilainen horjutusteorian tilalle astuu Venäjän maajoukkueenkin käyttämä teoria, jossa liimaudutaan ”pallon” eli vastustajan kylkeen ja aletaan pyörittää palloa näillä viidellä eri liikeradalla tai niiden yhdistelmillä. Tehokkain näistä on aaltoliikeradan ja kiertoliikeradan kombinaatio. Harjoitusosio antaa uuden näkökulman jakaa heitto osiin ja ymmärtämään samalla miten heiton eri voimat vaikuttavat sen onnistumiseen ja ajoitukseen. Jokainen heitto voidaan opettaa soveltamalla näitä liikeratoja. Osio sopii kaikille judokoille ja kuntojudon vetäjille.Lempiliikkeen rakentaminen

- Timo Korpiola (6.dan) esittelee tunnetun lempiheiton rakentamismallinsa kombinaatioineen judon eri askeliin sovellettuna. Useilta judokoilta puutuu tehokas lempiliike ja tässä harjoitteessa käydään läpi seikkaperäisesti se, miten oma heitto voidaan rakentaa vahvemmaksi. Osio sopii opetuksellisesti niin kuntoilijoille ja kilpailijoille, jotka haluavat rakentaa systemaattisen harjoittelutavan omien suosikkiheittojensa kehittämiseen.

 

Jalkaheittoperhe ja judotekniikoita

- Pasi Lind 4. dan puolestaan keskittyy jalkaheittoperheisiin ja vaativiin pystytekniikoihin. Ne kun vaativat todella hyvää ajoitusta, nopeutta ja ketteryyttä onnistuakseen. Jalkaheittoperhe tarkoittaa tässä DVD:ssä kaikkien pääjalkaheittojen läpikäymistä useilla eri harjoitustavoilla. Lisäksi esitellään muutamia muitakin tekniikoita. Osio sopii kaikentasoisille judokoille ja kuntojudon vetäjille, jotka haluavat ajoituksellisesti toimivia jalkaheittoharjoituksia. Kuvassa Pasi Lind ja Risto Karvonen tekevät osoto-garia yhtäaikaisesti. Taustaa Evtekin kuvausryhmä, jolla Judon Tuki teetti DVD:n.

Hallinta pystyjudosta mattoon

- Kyösti Korpiolan (6.dan) osuudessa hän opettaa tilanteita miten pystyjudosta siirrytään hallintaa menettämättä mattojudoon. Juuri tämä tilanne jätetään usein käyttämättä hyväksi kun vastustajan annetaan karata. Kyösti käy myös seikkaperäisesti läpi mattojudon tärkeimpiä elementtejä, jotka menestyvän judokan tulisi osata. Osio sopii vahvistamaan mattotekniikkaa sekä vetäjien käyttöön että harrastajille.

Ladattavat tiedostot: