Ylinen jäi avaukseen Abu Dhabissa

Runsas viikko sitten judon World Cupin Minskissä voittanut Johanna Ylinen ei saanut Abu Dhabin Grand Prixissä aivan samanlaista otetta tekemiseensä, vaan putosi jatkosta ensimmäisessä ottelussaan.

Vastassa oli Saksan Claudia Malzahn, joka on maansa kovin nainen alle 63 kilon painoluokassa. saksalainen keikkuu hienosti maailman rankinlistan viidentenä, ja on vahvasti menossa Lontoon olympiatatamille. Ylinen pääsi otteluun mukaan heti alussa, eikä antanut saksalaiselle kovinkaan paljon mahdollisuuksia käyttää vahvimpia tekniikoitaan. Kuitenkin ensimmäisen minuutin päättyessä Malzahn pääsi yrittämään vasemmanpuolista lonkkaheittoa, johon sai Ylisen lievästi mukaansa. Lahtelaisjudoka tuli heittoyrityksestä alas polvilleen, ja saksalainen pääsi hieman vaivalloisesti kääntämään Ylistä sen verran, että kylki ”kastui” tatamin pintaan.

Päätuomari innostui tarjoamaan heikonlaisesta yrityksestä saksalaiselle jopa seitsemän pisteen etua, mutta kulmatuomarit olivat paremmin tilanteen tasalla ja korjasivat pisteet viiteen. Ylisellä oli kerran lähellä lähteä vahva nosto, mutta sen saksalainen sai torjuttua. Täyden ajan kestänyt ottelu päättyi Malzahnin voittoon ja Ylisen taival Abu Dhabissa päättyi lyhyeen.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa