Urheiluseurojen kehittämiseen tukea myös ensi vuonna

Liikunta- ja urheiluseurojen kehittämishanke "seuratuki", on onnistunut yli odotusten ja sen jatkaminen urheilun kansalaistoiminnan turvaamiseksi ja kehittämiseksi seuratasolla on välttämätöntä, toteaa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

"Olen liikunnan vuoden 2011 talousarviota valmistellessani pitänyt huolta siitä, että ensi vuonna hanke voi jatkua ja tukea löytyy siten, että sadalle uudelle seuratyöntekijälle luodaan mahdollisuus aloittaa työnsä, täsmentää Wallin. Kokonaisuudessaan valtion liikuntabudjetti on kasvanut kuluvalla vaalikaudella 34 %", Wallin sanoo.

Vuonna 2009 on palkattu opetus- ja kulttuuriministeriön osoittamalla valtiontuella 200 päätoimista seuratyöntekijää sekä tuettu vuosittain 600 000 eurolla urheiluseurojen lasten ja nuorten hankkeita sekä 150 000 eurolla seurojen terveysliikuntatyötä.

Hanke päättyy nykymuodossaan vuoden 2011 alkupuoliskolla ja opetus- ja kulttuuriministeriön kokonaistuki hankkeelle nousee kokonaisuudessaan 8 150 000 euroon.

"Jokainen euro on tässä projektissa osunut kohdalleen, jota kuvaa myös se, että ainoastaan muutama aloittaneesta urheiluseurasta on joutunut luopumaan hankkeestaan kesken kauden", iloitsee Wallin.

Tohtori Pasi Kosken tekemä väliarviointi projektista on sen jatkamiselle innostuneen myönteinen.

"Valtaosassa urheiluseurojen työ etenee tavoitteiden mukaisesti ja tähänastiset kokemukset puoltavat hankkeen jatkoa", arvioi tohtori Koski.

Lisätietoja:
- liikunta-asiainneuvos Timo Haukilahti, puh. 09 160 77273

www.seuratuki.fi/

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa