Tuzla Cup Berliinissä 6-7.6.2009

6-7.6.2009 järjestettiin Berliinissä neljännentoista kerran perinteinen Tuzla Cup. Kisaajia kahtena päivänä ikäluokissa U14 -> Aikuisiin noin 600. Superhyvä reissu, jota kannattaa harkita vuoden päästä sekä Junnujen että aikuisten.

kuvia löytyy painamalla tästä >>> AC-Berlinin jutuun, josta löytyvät myös kaaviot, pääset painamalla tästä >>

Viime viikonloppuna kamppailtiin perinteisen Berliinissä järjestettävän Tuzla-Cupin mitaleista lähes kaikissa ikäluokissa nyt jo 14:sta kertaa. (ihan pienimmät jätettiin syrjään). Mukana matkalla olivat kaksi nuoremman TehoTiimin kilpailijaa, Arttu ja Henri Määttä vanhempineen, sekä tuomareina Sanna Ranki ja Erkki Jokikokko.

Lauantaina kilpaili nelisensataa junnua noin kahdeksasta maasta kuudella tatamilla ja sunnuntaina U21 ja aikuiset neljällä tatamilla. Osallistujia sunnuntaina noin 250. U-17 vedettiin normaaleilla säännöillä, mutta U-14 kisattiin saksalaisten poikkeussäännöillä, joissa perusajatus on, että otellaan perus-kumikatalla. Normaali kaulus ja käsiote.

Uhrautumisheitot ovat sallittuja, muuta esim.otetta olkapään yli ei sallittu, joten esim. goshi-guruma ei saanut tehdä. O-goshi, Uki-Goshi, seoi-naget, tai-otoshit, harai-goshit ym. toimivat näillä junnuilla loistavasti joko perusotteesta tai otteella vastustajan kainalona alta selkaotteella. Minusta mielenkiintoinen lähestymistapa junioreiden opettamiseen jota meilläkin voitaisiin miettiä.

Perusote on vahva ote, joka mahdollistaa hyvän oppimisen lähes jokaiselle tekniikalle. Myöhemmin, iän karttuessa niitä voi tehostaa myös "erikoisotteilla"; "kahva" tms. Alla Sannan käännös saksalaisten erityis-säännöistä alle 14-vuotiaille:

KIELLETTYÄ:

  • Ote olkapään yli tai pään ympäri (sallitan vain "perusote" josta voidaan kyllä tehdä otetta vaihtamalla. mm. seoi-nage O-goshi. yms. Tosin sanoen kuhan niskanympäriotetta ei oteta niin tekniikat sallittuja. "Kahva kielletty")
  • Kuristukset
  • Seoi nage ja mutkin tekniikat polviltaan
  • Uchi Mata gaeshi (vastatekniikka) Ei rangaistusta, vain mate
  • Käsilukot sallittuja, taputusta ei odoteta vaan julistetaan "tekninen" ippon !
  • jalkoihintarttumissäännöt ihan samat mitä nykyään myös Suomessa. Hyökkäyksen voi tehostaa jaloista tarttumalla. Hyökkäystä ei voi aloittaa jaloista tarttumalla)

Kilpailijoina kisoissa olivat TehoTiimiläiset Arttu ja Henri Määttä. Arttu kamppailu U-17 –sarjassa alle 50 kg (16 kilpailijaa) ja Henri U-14 alle 37 kg (20 kilpailijaa). Artulle kolme otteluvoittoa ja tappio finaalissa. Henrille avaustappio, kolme otteluvoittoa ja kirvelevän tappion jälkeen 7.sija. Kisoissa oli myös erittäin paljon tyttöjä ja naisia. Kivaa näissä Saksalaisissa kisoissa on myös se, että isoissakin kaavioissa pääsee ottelemaan vähintään kaksi ottelua !!! Tuloksista ja kaavioista voitte kurkistella määriä :)

Kohtelu yms. oli erinomaisen ystävällistä. Laadukkaat majapaikat oli varattu kaikille pyynnöstä etukäteen eikä hintakaan päätä huimannut. Kuljetukset lentokentälle, kisapaikalle yms toimivat hienosti. Mahtavaa, että ulkomaalaisten vieraiden viihtymiseen panostetaan.

Kisojen jälkeen tiistaina Henri ja Arttu osallistuivat paikallisen ”Märskyn” eli C- ja B-ikäisten urheilukoululaisten avoimiin Randori-treeneihin. Tatami oli ”vaatimaton” 18x28 m, entisessä DDR:n urheilufoorumissa.

Erkki lenteli kotiin jo sunnuntai-iltana, Määtän porukka keskiviikkona ja Sanna puhkutteli junalla takaisin "kotikaupunkiinsa" Wieniin maanantaina.

Loisto reissu, suosittelemme muillekin. Saksalaiset sind so freundlich!!!!

kuvia löytyy painamalla tästä >>> AC-Berlinin jutuun, josta löytyvät myös kaaviot, pääset painamalla tästä >>

Arto Määttä ja Erkki Jokikokko

Lisätietoja ensi vuoden reissusta saatte allekirjoittaneilta. Arto Määttä email: arto.maatta@kolumbus.fi ja Erkki Jokikokko email: erkki.jokikokko@es-judo.net tai puh 044-204 2704


Uutiskategoria

Jaa Facebookissa