Kuva: EJU/Miroslav Petrik

Turpal Djoukaeville pronssia Tsekin Eurooppa cupissa

Turpal Djoukaev otteli pronssille -73 kg sarjassa kuudella otteluvoitolla Tsekin Eurooppa cupissa.

Turpal Djoukaev aloitti päivän vapaalla kierroksella ja toisella kierroksella ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Ruotsin Leon Svalberg. Svalberg oli vastaantulija Djoukaevin käsittelyssä ja ippon oli taulussa jo 38 sekunnin kohdalla. Kolmannelle kierrokselle panos koveni ja vastassa Georgian Alexandre Gulbani. Djoukaev joutuikin vääntämään aina jatkoajalle asti kunnes georgilainen taipui ipponilla. Neljännesfinaalissa Djoukaev joitui itse taipumaan Ukrainan Rostyslav Bereznyille, kun kello näytti jatkoajalla 03:48 ja tie finaaliin katkesi. 

Djoukaev jatkoi keräilyerässä ja edellisen ottelun niukka tappio oli unohdettu. Ensin kaatui Slovenian Nace Herkovic ipponilla ja sen jälkeen Iso-Britanian Oliver Short jatkoajan ipponilla. Pronssiotteluun tatamin toiseen laitaan asteli Kazakstanin Serikbol Yestay, joka nappasikin wazarin Djoukaevilta, mutta ippon Djoukaeville takasi pronssisen mitalin kaappiin.

Djoukaevin kommentit päivästä: "Päivä lähti alkuun iha hyvin käyntiin, kunnes kolmannessa matsissa tuli pienii vaikeuksii.. jälkeen päin ajatellen olis pitäny ehkämuuttaa vähäsen matsi tyyliä... loppuu kohti alko meneekkin paremmin sit! Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis!

Lauantai päivän toinen suomalainen oli Khischla Khirclasvili sarjassa -73 kg, jonka ottelut jäivät tällä kertaa yhteen Saksan Jano Ruebon viedessä ottelun wazarilla, eikä Ruebo selvinnyt poolivoittajaksi.

Sunnuntaina otteli -81 kg sarjassa Eetu Ihanamäki, joka aloitti Tsekin Alexandr Sojkaa vastaan voittaen tämän jatkoajalla kolmella shidolla. Seuraavalla kierroksella vastaan tuli Kazakstanin Meiirlan Maxim, jonka Ihanamäki pyöritti matossa ipponilla ja jatkoi tästä Italian Leonardo Piccoloa vastaan, joka poistui myöskin tatamilta ippon tappio mukanaan. Poolifinaalissa Ihanamäki sai vastaan Georgian Akaki Japaridzen, jolla on taskussa jo useita Eurooppa cup mitaleita, mutta niistä ei Ihanamäki välittänyt ja hoiti itsensä semifinaaliin Georgian Giorgi Sherazadisvilia vastaan. Semifinaalissa Ihanamäki koko päivän ensimmäisen tappion ja lähti hakemaan mitalia pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastassa oli Slovakian Alex Barto ja todella tasaisen ottelun loppu sekuneilla slovakialainen nappasi wazarin ja pronssimitalin, näin ollen Ihanamäki upeasti viides.

Ihanamäen kommentti päivästä: "Kyseessä oli ensimmäinen sijoitus ejun turnauksessa, joten oon siihen ihan tyytyväinen. Kehitettävää on paljon. Monipuolisemmin ja rohkeemmin pitäis luoda painetta ja hyökätä. Lohkofinaali georgialaista vastaan oli päivän tiukin ja se mahdollisti pääsyn mitaliotteluihin. Pahin vastustaja oli semifinaalissa toinen georgialainen, jota vastaan ei saanut oikein mitään tehtyä. Yleisesti otteluissa pystyin otteet saamaan aika hyvin itselleen ja blokkaamaan vastustajan yritykset. Seuraavaksi on kolmen päivän leiri täällä tsekissä ja elokuun alussa on viikon leiri sveitsissä, minkä jälkeen on italiassa toinen eurooppa cuppi."

Santeri Hakkarainen otteli ensimmäisellä kierroksella Tsekin Lukas Pecenkaa vastaan ja Hakkarainen joutui taputtamaan jouduttuaan matossa Tsekin käsilukkoon.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa