Tappio maailmanmestarille karsi Samuel Mäen MM-kisoissa

Judon MM-kisojen neljäntenä ottelupäivänä Samuel Mäki otteli jaetulle 16. sijalle yhdellä otteluvoitollaan painoluokassaan alle 90 kiloa. Mäen tie nousi pystyyn tappiolla tulevalle maailmanmestarille Etelä-Korean Kyu-Won Leelle.

-Ensimmäinen vastus oli suoraan sanoen aika helppo. Hänestä ei ollut mitään etukäteishavaintoa. Pelasin vain varman päälle, Samuel Mäki kertoo.

Ensimmäisen ottelun vastustaja oli Aruban Fiderd Vis. Kun ottelua oli käyty 1.23 Mäki kuittasi vastustajan heittoyrityksen omaksi 10 pisteen arvoiseksi suorituksekseen.
Toiseen otteluun Mäki sai vastaansa Etelä-Korean Kyu-Won Leen. Mäki vei ottelua tasaisena aina viimeiselle minuutille asti. Kun aikaa oli jäljellä 46 sekuntia, Lee kiepsautti Mäen selälleen käsivarsiheitollaan, joka toi 10 pistettä.
-Kaveri oli tuttu muutamista Euroopan turnauksista ja tiesin mitä odottaa. Sain omalla rinnusotteellani torjuttua Leen käsikiepit tosi hyvin. Tarkoitus oli kaivaa omaa käsikieppiä vasemmalle puolen ja isoja liikkeitä oikealle puolelle.
-Viimeisellä minuutilla lähdin nostamaan rinnusotettani ylemmäksi niskaan ja kaveri rokotti siitä heti käsikiepillään. Vaihdoin taktiikkaa ja tässä tulos. Ei olisi pitänyt vaihtaa taktiikkaa, vaan katsoa loppuun asti kumman paukut riittää, Mäki kommentoi otteluaan.
Päävalmentaja Mika Mukkula: Taktiikassa hävittiin
Päävalmentaja Mika Mukkula ei ollut tyytyväinen MM-kisojen tulokseen, vaikka kokonaisuudessaan joukkue otti enemmän otteluvoittoja kuin aikaisemmin on ollut tapana.
-Vuoden alussa kerroin tavoitteeksi arvokisapistesijan. Se tuli jo huhtikuun EM-kisoissa, kun Sundbergin Jaana oli EM-kisoissa viides. En silti voi olla tyytyväinen täällä saatuun tulokseen, Mika Mukkula kommentoi.
-Täällä meidän joukkue hävisi etenkin taktisissa asioissa. Joukkue sai tosi paljon varoituksia. En voi kuitenkaan kenellekään laittaa lampaan viittaa päälle. Joukkueella oli hyvä ja taisteleva asenne. Yhtään varsinaista alisuoriutumista joukkueessa ei ollut, mutta ei toisaalta ollut ylisuoriutumistakaan.
-Kisan jälkeen täytyy käydä ottelunauhat tosi tarkkaan läpi ja analysoida etenkin varoituksiin liittyvät asiat. Ne koostuvat monista pienistä jutuista ottelukäyttäytymisessä. Aloituksista ei saa ottaa taka-askeleita. Irtikomentojen jälkeen ei saa antaa itsestään viivyttelevää vaikutelmaa tuomareille. Pitää koko ajan antaa ulospäin vaikutelma, että haluaa otella ja olla aktiivinen.
-Tuomarilinjan muutokset on välillä tosi hankalia, kun linja muuttuu turnauksesta toiseen ja täällä jopa turnauspäivän aikana. Mutta toisaalta ne menestyvät parhaiten, jotka pystyvät mukautumaan jatkuvalla syötöllä tuleviin muutoksiin, Mika Mukkula päättää kisa-analyysinsä.
MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina raskaimmilla painoluokilla, joissa Suomella ei ole edustusta.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa