Superhyvä TehoTiimi leiripäivä 4.9.2011 Hakunilassa

Kolmekymmentäseitsemän kisaamisesta innostunutta junnua Hakunilan "montussa". Vetäjinä mustavöiset Eetu Laaksonen ja Arttu Määttä.

Superhyvä leiripäivä !

Nuorten maajoukkuejudokat, mustavöiset, juuri Märskyssä lukio-opiskelunsa aloittaneet Eetu Laaksonen ja Arttu Määttä tulivat vetämään syksyn ensimmäisen leiripäivän.

Paikalle saapui lähes neljäkymmentä tulevaisuuden maajoukkuejudokaa nuorten miesten; Eetun ja Artun oppiin. Päivän ohjelmassa oli tehokkaita mattokääntöjä, sankaku-jimen ja jalkojen käytön opiskelua mattojudossa sekä mainiota oppia estää tuo "pirullinen" sidonta/kuristus. Pystyssä opiskelitiin poikien lempitekniikoita, "tvauria" sekä "sodea". Molemmat päivän treenit päättyivät noin puolen tunnin randorisettiin.

Tämä leiripäivä oli mainio "portfolio/läpileikkaus" katsoa sitä, mitä ja miten Eetu ja Arttu juuri nyt itse treenaavat. Tähtäinhän heillä molemmilla on lähivuosina haastaa Suomen miehet ja samalla hakea hyviä sijoituksia kansainvälisistä nuorten EJU-karkeloista; nousta askel askeleelta maailman judomestareiden joukkoon ?.

Pyyntöni on aina kaikille leirinvetäjille, että opettakaa sitä, mitä parhaiten osaatte; pysykää mukavuusalueella! Toinen pyyntöni on, että "menoa ja meininkiä"; tekemistä, tekemistä, tekemistä. "Puhejudoa" voi treenata jossain muualla.

Peukkuni nousi pystyyn monesta asiasta. Harjoitellut asiat olivat suoraan kisakentiltä. Realistisia, todellisia ja aitoja. Kaikkien kokemia tilanteita ja niihin ratkaisuja. Siirtyminen pystystä mattoon, otteen irroitus ja siihen reagointi, monta, monta, monta asiaa! Ja sitä menoa ja meininkiä ! Tekemisessä näkyy vahvasti poikien valmentajan Marko "Tankki" Laaksosen valmennusnäkemys.

Sain tästä leiripäivästä monta oivallusta, jotka vahvistavat näkemyksiäni seka antoivat lisää eväitä jatkaa omaa tietäni junnuvalmentajana. Kiitos treenaajille sekä vetäjille.


Erkki Jokikokko
TehoTiimivalmentaja
Suomen Judoliitto, Etelä-Suomen alue

p.s. Tänään maanantaina 5.9. aloitettiin taas BudoSportin treenit ; Syksyn eka treeneissä väkeä noin 30 junnua. Ens viikonloppuna sitten Narvaan "igoria" tapaamaan.


 


Uutiskategoria

Jaa Facebookissa