Suomen judohuiput kohtaavat SM-tatamilla

Judon Suomen mestaruuskisat Porvoossa 2.-3. huhtikuuta saavat ylimääräistä mielenkiintoa ja lisäarvoa olympiaryhmän judokoista, jotka pitkän kansainvälisen kisatauon jälkeen pääsevät mittaamaan kuntoaan kotimaisten vastustajiensa kanssa.

Viiden judokan olympiaryhmästä Porvoon tatamille astuvat olympiarankingissa tähän mennessä parhaiten menestynyt Jaana Sundberg sarjassa alle 52 kiloa, alle 63-kiloisten Johanna Ylinen ja alle 66-kiloisten Niko-Tapio Niemelä. Alle 60-kiloisten Valtteri Jokinen ja alle 81-kiloisten Antti Virta jättävät SM-kisat väliin lievien loukkaantumisien takia.

Ylinen ottelee omassa painoluokassaan, mutta Sundberg ja Niemelä mittaavat tehojaan sarjaa ylempänä ja hakevat sieltä ennen kaikkea kisakovuutta.

Jokinen ja Virta poissa

Lahdessa asuva ja Riihimäen Judoseuraa edustava Valtteri Jokinen joutuu jättämään judon SM-kisat väliin olkapäävamman takia. Judoliiton lääkäri Harri Selänne tutki olympiaryhmään kuuluvan Jokisen vammaa tiistaina Jyväskylässä ja suositteli kilpajudon sijaan lepoa ja kuntoutusta. Vamma ei ole niin vakava, että se muuttaisi Jokisen olympiakarsintasuunnitelmia.

Toinen olympiaryhmään kuuluva judoka, Oulun Antti Virta jää myös pois SM-kisoista. Hän revähdytti helmikuussa kansainvälisellä leirillä takareitensä. Virta on kuntouttanut itseään ahkerasti ja on jo päässyt tekemään lajiharjoitteita, mutta kilpajudoa reisi ei vielä kestä.    

Joukkuemestari vaihtuu

Porvoon tatamilla taistellaan miesten ja naisten yksilömestaruuksista, joukkueiden Suomen mestaruuksista sekä sovelletun judon mestaruuksista. Miesten ja naisten yksilökilpailut käydään lauantaina. Joukkueet ja sovelletun judon kilpailijat ratkovat paremmuuttaan sunnuntaina.

Joukkueiden Suomen mestaruus miehissä on mennyt viimeiset kolme kertaa lahden Judoseuralle, mutta Porvoossa mestarijoukkue vaihtuu, koska Lahti ei loukkaantumisien vuoksi saa joukkuetta kasaan. Miesjoukkueita SM-tatamilla on kaikkiaan viisi.

Lahdesta, Päijät-Hämeen urheiluakatemiasta on kasattu kuitenkin naisten joukkue, jonka riveissä ottelevat sekä Jaana Sundberg että Johanna Ylinen.

SM-kisojen yksilökilpailuihin on ilmoittautunut 113 judokaa. Joukkueita on kahdeksan, joista kolme on naisjoukkueita, ja sovelletun judon kilpailuihin on ilmoittautunut 35 urheilijaa.  

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa