Suomalaiset mitaleille Matsumae Cupissa Kööpenhaminassa.

Kööpenhaminassa järjestettiin viikonloppuna 11:a Matsumae cup. Suomalaisten saldo kisoista oli 4 mitalia ja kaksi viidettä sijaa. Ottelijoita kisassa oli n.250 ja maita osallistui 12; mukana Japanin yliopistojoukkueet Tokai ja International Budo University.

Naiset alle 63 kiloa.
Molemmat naisedustajamme, Minka Hillo ja Riia Turpela, ylsivät sarjassa mitaliotteluun. Minka hävisi ensimmäisen kierroksen ottelun Ruotsin ykkösnyrkille Maria Lindbergille ipponilla, mutta nousi keräilyjen kautta pronssiotteluun, jossa Saksan Daniella Jahn oli kuitenkin suomalaista etevämpi. Riia Turpela koki myös tappion avausottelussaan, jossa voiton vei niin ikään ruotsalainen Camilla Söder sidonnalla. Keräilyt eivät olleet este Riialle, ja tie pronssiotteluun oli auki. Pronssiottelua Japanin Kyoko Kawakamia vastaan Riia hallitsi vahvoilla otteillaan ja sai voittoon vaadittavat pisteet aiturilla ja jalkaheitoilla. Näin Suomen mitalitili oli avattu.

Miehet alle 60 kiloa.
Sarjan ainoa suomalaisedustaja Tatu Saarinen oli ennen otteluitaan varma mitalistaan. Ennustus ei osoittautunut vääräksi. Tatu kukisti avausottelussaan Tanskan Niels Carlsenin mutta jäi karvan verran finaalipaikasta kärsittyään tiukan tappion Japanin Yamamoto Katsihirolle semifinaalissa. Pronssiottelun Tatu ratkaisi ensiminuuteilla siihen asti vain odottaen sopivan heittopaikan ilmestymistä. Pronssiottelussa kukistui kiepillä ipponin arvoisesti Tanskan Amil Mirzoev .

Miehet alle 66 kiloa.
Jere Rantasen päivä alkoi totutun suomalaisittain; tappio ensimmäisellä kierroksella. Voiton vei Japanin Takuya Fujii. Keräilyissä Jeren käsittelyssä kaatui Kyproksen Sotiris Charalambous ja Tanskan Toke Hartmann. Japanilaisen Fujiin hävittyä ottelunsa toisella kierroksella joutuivat Jere ja japanilainen kohtaamaan uusintaottelussa molempien edeten voitokkaasti keräilyissä. Tanskassa käytettiin kaaviota, jossa jokainen ottelija sai vähintään kaksi ottelua. Tälläkään kertaa Jere ei löytänyt sopivia otteita japanilaisen kukistamiseksi, joka eteni voitolla pronssiotteluun. Jeren sijoitukseksi seitsemäs sija.

Miehet alle 73 kiloa.
Suomalaisittain odotukset olivat korkealla, olihan sarjassa kolme ottelijaamme: Eetu Laamanen, Petja Lindström ja Aku Korhonen. Petja aloitti päivänsä tiukalla jatkoaikavoitolla Puolan Jakub Panekista. Seuraavalla kierroksella Japanin Motoki Kinoshita pääsi yllättämään haraillaja Petja keräilyeriin. Keräilyissä Petja kukisti ensin Aku Korhosen, Ruotsin Per Krönanderin ja Japanin Tetsutaka Kajiwaran. Viimeisessä koitoksessa ennen mitaliottelua myös Petja pääsi uusintaotteluun puolan Panekia vastaan. Tällä kertaa puolalainen käytti heittopaikkansa paremmin hyödykseen ja eteni pronssiotteluun. Petjan sijoitus seitsemäs.
Eetu Laamanen aloitti urakkansa tappiolla Tanskan Dan Bjaertoftille. Keräilyissä Eetu eteni voitokkaasti aina pronssiotteluun asti. Matkalla kukistui Norjan Håvard Myrnes, Tanskan Jeppe Trave, Islannin Kristjan Jonsson, Tanskan Bjaertoft uusintaottelussa sekä Japanin Kazuya Mukaemura viimeisessä keräilyottelussa. Pronssiottelu oli samaten Eetun hallintaa eikä Japanin Motoki Kinoshita mahtanut Eetu sumigaeshille mitään. Eetulle ansaittu voitto päivän ja seitsemän ottelun päätteeksi.

Miehet alle 81 kiloa.
Parhaiten sarjan suomalaisista otteli Aki Jalonen. Tahmea avausottelu ei onnistunut; tappio, tällä kertaa Japanin Kyohei Nakagawalle. Keräilyerissä kaatuivat Ruotsin Niklas Pettersson, Saksan Daniel Falk ja Islannin Sweidjorn Jura. Pääsystä pronssiotteluun vastaan asettui Tanskan Thomas Iburg. Kovat keräilyottelut olivat jo kuluttaneet Akin voimat, joka ei pystynyt estämään tanskalaisen voitonjuhlia ja etenemistä pronssiotteluun. Akille seitsemäs sija. Toisen edustajamme Matias Vainio ottelut loppuivat alkukierroksille.

Miehet alle 90 kiloa.
Jerry Lammasniemi aloitti ottelunsa haparoivalla mutta itselleen sopivalla ja tehokkaalla tyylillään. Matkalla finaaliin kaatuivat Tanskan Stig Jensen, Japanin Kota Tagami ja Ruotsin Emil Edmar kaikki ipponilla. Jerry oli päivän ensimmäinen ja lopulta ainoa suomalaisfinalisti. Finaalivastustaja Japanin Akira Imai ei sortunut heikkouksiin vaan vei sarjavoiton suomalaisen edestä.

Miehet +100 kiloa.
Raskaassa sarjassa Heikki Haapa-Aho pääsi koettamaan voimiaan. Avausottelu olikin melkoista puristelua ja varoituksia saivat molemmat ottelijat; tällä kertaa onnekkaampi oli Japanin Kosei Suto. Keräilyissä Heikki kukisti Ruotsin Joel Dahlin ja Islannin Asgeir Thorssonin ennen pronssiotteluaan; vastaan asettui Japanin Kawakita Daisuke. Ottelun alku oli tiukkaa taistelua otteista Heikin pyrkiessä purkamaan japanilaisen vahvat hihaotteet. Heikki ei lopulta mahtanut japanilaisen tai-otoshille mitään, jolla japanilainen vei ottelun voiton. Heikille viides sija.

Kisan tulospalvelu tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa