Sundberg ja Reinvall olympiapisteiden perässä Pariisissa

Tulevan viikonlopun judon Pariisin Grand Slamissa nähdään kaksi suomalaisottelijaa, jotka taistelevat vielä pääsystä mukaan Rion olympialaisiin

Jaana Sundberg ottelee -52 kilon sarjassa ja Juho Reinvall -60 kiloisissa. Molemmat sarjat käydään lauantaina.

Sundberg otteli edellisvuonna kyseisessä kilpailussa upeasti hopealle.

Pariisin GS on yksi legendaarisimmista judokilpailuista ja nytkin mukana on kilpailijoita arviolta jopa 90 maasta jopa yli 600.

Sundbergin sarjaan on ilmoittautunut 32 ottelijaa ja se on todella kovatasoinen. Olympiarankingin kymppikärjestä mukana on peräti seitsemän ottelijaa ykkösenä olevan Romanian Andreea Chitun ja kolmantena olevan Kosovon Majlinda Kelmendin johdolla.

Pitkä karsintatie

Grand Slam on judon kilpailujen hierarkiassa Mastersien jälkeen toiseksi arvokkain maailmancupin kisa. Mastersissa kolme parasta saavat rankingpisteitä 700-420-280 ja Grand Slamissa 500-300-200. Grand Prixssa pisteitä tulee 300-180-120. Esimerkiksi EM-kilpailuista kolme parasta saavat pisteitä 400-240-160.

Olympiapaikan saa kuhunkin painoluokkaan miehissä maailmanrankingin 22 parasta ja naisissa 14 parasta 30.5. tilanteen mukaan, maksimissaan yksi urheilija per maa. Tämän lisäksi maanosat saavat kiintiöpaikkoja.

Rankingpisteet tulevat viime vuodelta 50 % mukaan ja tältä vuodelta 100 %. Mukaan lasketaan viisi parasta kisaa molemmilta vuosilta. Molempina vuosina turnauksia on noin 30.

Sundberg on olympiarankingissa nyt -52 kilon sarjassa sijalla 28 491 pisteellä. Suoraan paikkaan on matkaa nyt 196 pistettä ja viimeiseen Euroopan maanosapaikkaan 139 pistettä.

Reinvall on puolestaan miesten kevyimmän painoluokan olympiarankingissa 64. tilalla 149 pisteellä. Reinvallilla on matkaa viimeiseen suoraan olympiapaikkaan 245 pistettä ja Euroopan jälkimmäiseen maanosapaikkaan vain 66 pistettä.

Kovat vastustajat heti alkuun

Jaana Sundbergin avausvastustaja Pariisin Grand Slamissa on monogolialainen Bundmaa Munkhbaatar. Voitot keskinäisissä mongolialaiselle 3-1. Voitolla vastaan rankingkärki ja kaksien edellisten MM-kisojen hopeanainen Andreea Chitu (Romania). Voitot Jaanalle 4-3 keskinäisistä matseista.

Juho Reinvall kohtaa puolestaan kahden edellisvuoden U23 Euroopan mestari Venäjän Islam Yashuevin ja voitolla vastaan viime MM-kisojen pronssimies Japanin Toru Shishime.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa