Sörmlandsträffen 27.3.2010 Oxelösundissa Ruotsissa

Perinteinen TehoTiimin kevään Ruotsin reissu keräsi 25 judokaa kamppailemaan mitaleista

Reissu on nyt tehty ja mieli on iloinen !

Matka-aikataulu ja kisaporukka


Reissuun lähdettiin perjantai-aamulla viiden korvissa Tikkurilan urheilutalolta. Espoossa ja Kirkkonummella asuvat otettiin kyytiin Bembölestä ja Nummelan porukka Myllylammelta. Joukkuetta täydennettiin vielä Turun Satamassa josta Sodankylän neljän kilpailijan ja yhden valmentajan joukkue tuli kyytiin. Myös Anna Raisiosta lähti mukaan piristämään reissuamme :)

Mukana oli 25 kilpailijaa ja heidän huoltajansa. Kokonaisnuppiluku bussissa oli 38 henkilöä ja edustukset Bodonoksesta, Byakuyasta, Hyvinkään Judoseurasta, Kirkkonummen Judoseurasta Meido-kanista, Mikkelin Judosta, Nummelan Judosta, Orimattilan Judoseurasta, Raision Ryhdistä, Tapanilan Erästä ja Tikkurilan Judokoista.

Perjantai päivä vietettiin laivalla ja iltapunnitukseen ehdittiin niukin naukin kun bussia piti vähän korjata katkenneen laturinhihnan vuoksi. Nälkäisimmät kävivät vielä iltapalalla paikallisessa kuppilassa ennen nukkumaan menoa.

Perjantai-lauantai yö ja lauantain-sunnuntai yö vietettiin Hotel Ankaressa. Sunnuntaina aamupalan jälkeen bussiin ja Tukholmaan, jossa osa kävin katsomassa Tukholman nähtävyyksiä, osa shoppailemassa; kuka mitäkin. Illalla lähdettiin seilaamaan yölaivalla kotiin kohti Suomea ja Helsinkiä.

Muutama sana kisoista


Jo ennakkotiedot kertoivat, että kisa tulee tänä vuonna olemaan hieman aiempaa pienempi. "Vain" vajaat kolmesataa ilmoittatunutta ja neljällä tatamilla vedettynä kisapäivä kesti vain viiteen.

Se oli hienoa, että kaikki sarjat, joissa oli max. kymmenen ottelijaa oteltiin pooleina tai tuplapooleina. Näitä isoja tuplapooleja voitaisiin harkita meilläkin tietyissä kisoissa. Matseja tulee parhaassa tapauksessa esim. kymmenen tuplapoolissa kuusi, ja matsejahan tänne tultiin hakemaan.

Kisan taso on edelleen mukava. Menestystä tulee, mutta ei ilmaiseksi. Nyt tästä porukasta sarjavoittoihin ylsivät Aino Mutenia, Sonja Pokka, Jouni Miettinen, Pyry Halonen, Jyri Rajaniemi ja Heidi Saren. Hopeatiloja tuli viisi kappaletta ja pronsseja kaksi. Ilahduttavaa oli, että lähes kaikki saivat otteluvoittoja vaikka podiumille ei tällä kertaa asiaa ollutkaan. Kisa on edelleen hyvä kisa sellaisille kisaajille (myös aikuisille) jotka hakevat kansainvälistä tuntumaa. Ihan "ykköstykeille" taso ei riitä.

Kiitokset


Kiitokset Teille kaikille mukanaolleille. Nämä ovat hienoja reissuja, joilla voidaan vahvistaa yhdessä tekemistä yli seurarajojen ja näin edistää suomalaisen judon kehittymistä. Myös mukavat muistot ovat ainakin minulle aika iso juttu.

Tämä oli ehkä paras Oxelösundin reissu ikinä ja parhaan siitä teitte Te. Erityiskiitos Johannalle miljoonan asian "junailemisesta".

- Erkki

p.s. Kuvia Johannan kamerasta löytyy täältä >> ja tuloksia löytyy täältä >>
Uutiskategoria

Jaa Facebookissa