Samuli Viitasella hyviä otteita Prahassa

Samuli Viitanen otteli mainiosti judon European Openissa Prahassa sunnuntaina. Viitasen tien katkaisi lopulta kahden voiton jälkeen sarjan voittaja.

Viitanen selviytyi kolmannelle kierrokselle -90 kilon sarjassa.  Viitanen voitti avausottelussaan Espanjan Pedro Jimenezin ipponilla ajassa 4.25. 

- Tahmea alku matsiin. Oli ilmeisesti pientä jännistystä ja kone ei lähtenyt oikein käyntiin. Sain passiivisuusvaroituksen ensin, mutta sen jälkeen sain heitettyä espanjalaisen. Tästä jatkoin sidoontaan, joka johti voittoon, Viitanen kertasi avausottelun tapahtumia.

Toisessa ottelussa Viitasen kovuuden sai tuntea Kuwaitin Ghanam Aldikan, joka hävisi suomalaiselle ipponilla kahden minuutin ottelun jälkeen käsilukolla.

23-vuotiaan Viitasen kohtaloksi koitui lopulta sarjan voittanut azerbaidjanilainen Mammadali Mehdiyev, joka voitti ottelun ipponilla kuusi sekuntia ennen päätöstä.

- Mahdiyev on tuttu mies leireiltä ja minulle vaikea tyyliltään. Tänään matsi oli tiukkaa vääntöä, kaikkiaan hyvä ottelu. Johdinkin varoituksella ottelua, mutta kaksi seuraavaa tuli minulle passiivisuudesta. Riskillä hain lopussa ratkaisua ja kavero pääsi kuittaamaan.

- Ihan hyvä päivä kaikkiaan. Sarjan voittajalle hävisin, olisihan sitä ollut kiva otella lisääkin. Kolme ottelua oli kuitenkin hyvä homma.

-81 kiloisissa Klaus Verlin hävisi ainoaksi jääneesssään kamppailussa Kirgistanin nuorelle Vladimir Zoloeville ipponilla ajassa 4.20.

- Hyvällä fiiliksellä lähdin matsiin ja hyvin menikin lukuunottamatta Zoloevin alussa tekemää heittoa, jolla hän sai waza-arin. Aktiivista judoa, yritin paljon. Lopussa piti ottaa riskejä ja vastustaja sai rokotettua toisen waza-arin.

Juha Vuorela sai sunnuntaina Prahassa myös Kansainvälisen Judoliiton IJF:n A-lisenssin. Hän on kolmas suomalainen, joka on saavuttanut tämän Kari Neuvosen ja Veli-Matti Karikannan lisäksi.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa