Pohjois-Suomen Aluetiedote: graduointi asiaa syksy 2011

Siirryimme keväällä kansainvälisiä graduointivaatimuksia noudattaviin vyökoevaatimuksiin.

Uudet graduointisäännöt löytyvät kokonaisuudessaan tulostetavana pdf-tiedostona osoitteesta:

Lisätietoja graduointiasioista allekirjoittaneelta.

Tässä alla huomioita koskien uusia sääntöjä:
1. Tekniikkavaatimukset pysyvät ”värillisillä” vöillä entisellään, uutta ovat kilpailu-ja toimintapisteet.
2. Koulutussuositus: JP ja OOP ovat edelleen pakollisia siniseen vyöhön. JP:tä suositellaan jo oranssivöisille.
3. Graduointioikeus on voimassa tänä vuonna niillä judokoilla, joilla se oli voimassa viime vuonnakin.
4. Joka toinen vuosi on päivitettävä graduointioikeus (tekniikka-/katakoulutus tai graduoijien jatkokoulutus)
   Pidämme kauden aikana kaksi-kolme 1pv tekniikkakoulutusta aiheena ruskean vyön vaatimukset
   (säännöissä tummalla merkityt) yksi harjoitus pystyjudoa ja toinen mattoa, välissä tunnin luento sääntöuudistuksesta .
5. Judoliiton ID-kortti oltava myös kaikilla graduoitsijoilla
6. Sinisen, ruskean ja mustan vyön kokelaan osattava ottaa randoria ja otetaistelua mikäli aikoo läpäistä kokeen. (Liikkuvaa judoa, ei paikaltaan)

Muuta graduointi asiaa:
1. Liittograduointi: Pohjois-Suomessa on kolmen vuoden välein liittograduointi.
   - Seuraava on keväällä  2012 Kajaanissa ja sitten Oulussa 2015.
   - Alkakaahan treenata vyökokeeseen kaikki, joilla on aika täynnä ja riittävästi kilpailu- ja toimintapisteitä.
   - Hakemukset sisään helmikuun 2012 loppuun mennessä.
   - Tarkempi liittograduoinnin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

2. Ruskea vyö (1. kyu) suoritetaan aluegraduoinnissa, joita pidetään 1-2 krt/vuosi.
    - Aluegraduointimaksu ruskeasta vyöstä on 60 euroa ja se maksetaan alueen tilille.
    - Hakemukset on jätettävä Veijolle vähintään kuukausi ennen vyökoetta.
    - Graduointien tarkemmat pvm ilmoitetaan myöhemmin.

3. Kataleirit ja kilpailut Pohjois-Suomen alueella:
    - Dan-kollegia / ps-alue järjestää 2-3 kataleiriä pohjois-suomen alueella (Oulu-Rovaniemi akselilla)
    - Katoina ovat Nageno, katameno ja goshinjutsu
    - Kutsut kataleireille lähetetään myöhemmin.
    - Matti järkkää katakilpailut Ouluun. Mennään rohkeasti mukaan kokeilemaan (Nage-no-kata, katame-no-kata ja kime-no-kata)

Terveisin
Veijo Saarinen