Ottelusäännöt 2011 julkaistu

Suomen Judoliiton tuomarikomissio on päivittänyt judokilpailuissa käytettävät ottelusäännöt. Sääntöjen perustana ovat British Judo Associationin päivittämät vuonna 2003 laaditut kansainväliset ottelusäännöt, jotka on käännetty suomeksi. Nyt päivitettyjen ottelusääntöjen perusteella tuomitaan ainakin seuraaviin olympialaisiin saakka.

Kilpailijat, valmentajat ja toimitsijat - tutustukaa liitteenä olevaan ottelusäännöstöön huolella. Pohdintaa aiheuttavissa tulkinnoissa olkaa yhteydessä tuomarikomission jäseniin, jotka auttavat teitä mielellään.

Judogin värien päivityksestä: Nykysäännöissä ensin mainittu ottelija käyttää valkoista judogia ja toiseksi mainittu ottelee sinisessä judogissa.  Nuorten (alle 17 v.)MM-kilpailujen perusteella sekä pistetaulun värit että aloituspaikat ovat vaihtuneet: valkoinen oikealla ja sininen vasemmalla.

Ladattavat tiedostot: