MM Tokio: Antti Virta karsiutui avausottelussa

Judon MM-kilpailujen toisena ottelupäivän oteltiin raskaita keskisarjoja. Suomalaisista otteluvuorossa oli Antti Virta.

Alle 81-kiloisissa otellut Antti Virta sai avausotteluunsa vastaansa Japanin Takahiro Nakain, jolle Virta hävisi kesäkuussa Lissabonin maailmancupin pronssiottelussa. Nakai oli tälläkin kertaa parempi. Virta sai ottelun alkupuolella kolme varoitusta ja ottelu päättyi lopulta hieman kyseenalaiseen neljänteen varoitukseen, jonka tuomari antoi tulkittuaan Virran otteen Nakain jalasta sääntöjen vastaiseksi. Näin ottelu Nakaille 10-0.

 

-Vastustaja aloitti kovalla tempolla. Minun olisi pitänyt lähteä haastamaan kovempaa heti alusta alkaen. Vasta kun olin saanut 3 varoitusta ja olin pakkotilanteessa, aloin ottelemaan rohkeammin, Antti Virta kommentoi otteluaan.

 

-Tilanne, joka lopulta ratkaisi ottelut japanilaiselle , meni mielestäni väärin. Minulla oli syvä cross-grip kahvaote ja vastustajalla oli myös sama ote. Tartuin jalasta kiinni mielestäni sääntöjen mukaisesti, mutta sain ulosajoon johtaneen varoituksen.

 

-Kaikki valmistelut ja viimeistelyharjoitukset tein niin hyvin kuin mahdollista, mutta en saanut annettua itsestäni  sitä mihin parhaimmillani pystyisin. Olen todella pettynyt suoritukseeni. Pidän ensi viikon taukoa harjoittelusta, mutta sen jälkeen minulla alkaa peruskuntokausi, johon sisältyy kuukauden mittainen harjoittelujakso Japanissa, Virta kertoo.

 

Nakai hävisi seuraavan ottelunsa tulevalle hopeamitalistille Brasilian Leandro Guilheirolle. Painoluokan maailmanmestariksi otteli Pekingin olympialaisten hopeamitalisti Etelä-Korean Jae-Bum Kim.

 

-Antti aloitti liian passiivisesti ja häntä rankaistiin ulosastumisesta sekä passiivisuudesta. Antti lisäsi tempoa ja painetta vasta, kun oli pakko ja pyrki nostotilanteeseen. Molemmilla oli ns. gross-grip -ote, kun Antti lähti nostamaan tarttumalla jalasta, tuomari katkaisi ottelun ja antoi Antille varoituksen. Ulosajo oli virhetuomio, koska vastustajalla oli cross-grip -ote, josta jalkaan tarttuminen sallitaan. Joka tapauksessa ottelun alku oli Antilta vaisu ja varoituksia tuli liikaa, päävalmentaja Mika Mukkula kommentoi Virran ottelua.

 

Alle 90-kiloisten miesten mestariksi otteli Ateenan olympialaisten kultamitalisti Kreikan Ilias Iliadis. Vasta 23-vuotiaalla Iliadiksella on uraltaan lisäksi kaksi MM-hopeaa.

 

Alle 70-kiloisten naisten mestaruuden vei Ranskan Lucie Decosse, joka Pekingin olympialaisten hopeamitalisti ja vuoden 2005 maailmanmestari painoluokkaa alempaa.

 

Lauantaina suomalaisista otteluvuoroon tulee alle 63-kiloisissa Johanna Ylinen. Hän kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Taiwanin Chin-Fang Wangin. Ylinen hävisi Pekingin olympialaisissa avauskierroksella Wangille.

 

Sunnuntaina otteluvuoroon tulevat Valtteri Jokinen (60 kg), Antti Rintamäki (66 kg) ja Jaana Sundberg (52 kg).

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa