Kuusi judokaa Special Olympics Finland joukkueeseen

Judokat hikoilivat Pajulahdessa Special Olympics Finland -joukkueen yhteisleirillä viikonloppuna. Belgian Antwerpenin Special Olympics Euroopan Kesäkisoissa Suomea edustaa kaksi naisjudokaa ja neljä miesjudokaa.

Belgiassa 13.–20.9.2014 järjestettävissä Kesäkisoissa judossa kamppailevat SO -mitaleista Merja Eskelinen ja Mikko Niskanen Kuopion Sakurasta, Linda Naumann ja Olli Virta Hontai Judosta Helsingistä, Teemu Partanen ja Toni Pylkkänen, Lappeenrannan Kamizasta. Valmentajina ovat Hanna Kokkonen Helsingistä ja Martti Ihalainen Lappeenrannasta.

Judokoiden lisäksi Special Olympics Finland -joukkueessa on 30 urheilijaa, jotka kisaavat yleisurheilussa, uinnissa, Unified-koripallossa ja jalkapallossa, jossa kisoihin osallistuu naisten joukkue. Special Olympics Euroopan Kesäkisoihin Antwerpeniin osallistuu noin 2000 urheilijaa. Osallistuvia joukkueita on mukana peräti 58, joista osa on Aasian puolelta. Kilpailuja on myös lajeissa, joissa ei ole suomalaisedustusta: pöytätennis, sulkapallo, rytminen voimistelu, pyöräily ja petanquensukuinen bocca.  

Lue lisää: Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta: Special Olympics Antwerpen 2014 ja European Summer Games 2014.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa